Grand Theft Auto III na PC až v 16 hráčích
zdroj: tisková zpráva

Grand Theft Auto III na PC až v 16 hráčích

10. 3. 2002 22:29 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

O existenci PC verze akční hry Grand Theft Auto III, kde opět budete krást auta jejich majitelům přímo před očima a plnit nejrůznější úkoly pro šéfy podsvětí, víme už od listopadu (info, trailer 1, trailer 2, videa), ale dosud jsme neměli tu čest seznámit vás s detaily o konverzi tohoto bestselleru z konzolí.

Poté, co se na internet profláknul obsah dubnového čísla amerického časopisu PC Gamer, jsme o něco chytřejší a zdá se, že tahle hra bude opravdu pecka.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Posuďte sami - hlavním vylepšením oproti Playstation 2 verzi má být multiplayer po síti nebo internetu až v 16ti hráčích! Kdo si někdy vyzkoušel ve více lidech Midtown Madness, ví, že automobilové honičky v ulicích velkoměsta jsou opravdu hodně zábavné. Detaily o herních módech zatím nebyly uveřejněny, takže nezbývá než doufat, že i v multiplayeru GTA III bude simulován normální provoz na ulicích včetně chodců, což byla jediná chyba výše zmiňovaného titulu od Microsoftu. Pro srovnání - konkurenční titul Mafia: City of Lost Heaven od českých Illusion Softworks bude v krabicové verzi obsahovat pouze jeden síťový typ hraní (automobilové závody na okruzích ala NFS) a další přibudou až později formou patche.

K dalším novinkám v Grand Theft Auto III na PC se má podle PC Gameru řadit lepší grafika s detailnějšími texturami a samozřejmě vyšším rozlišení. Fakt, že naštěstí nepůjde o surovou konverzi z konzolí, kterých poslední dobou vídáme bohužel čím dál více (viz např. Star Wars: Starfighter), potvrzuje i popis ovládání. To by mělo být důvěrně známé všem hráčům akčních her na PC, kdy se pomocí klávesnice pohybujete a myší se rozhlížíte nebo zaměřujete nepřátele. Datum vydání GTA III zatím nebylo oficiální cestou oznámeno, PC Gamer uvádí 17.duben, zatímco internetové obchody jako EB Games nebo GameStop se shodují na pozdějším termínu, který zní 29.května. Ať je pravda na jedné či druhé straně, bude zajímavé sledovat, která hra od vydavatele Take 2 sklidí větší úspěch, zda-li Grand Theft Auto III nebo česká Mafia, který by se měla objevit zhrube ve stejné době.
zdroj: Gouranga Obrázek zdroj: tisková zpráva

jd

Nejnovější články