FIFA 14 bude ještě větší a s exkluzivními legendami na Xbox One
zdroj: tisková zpráva

FIFA 14 bude ještě větší a s exkluzivními legendami na Xbox One

20. 8. 2013 19:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Sportům od EA věnoval Microsoft podstatnou část své E3 prezentace a ostatně i vůbec prvního oznámení Xboxu One. Nevynechal je ani na aktuálním gamescomu, jen se tady logicky nevěnoval americkému fotbalu, ale tomu našemu. Samozřejmě je řeč o FIFA 14, u které to pomalu vypadá jako u Call of Duty - zdá se, že pokud budete chtít hrát novou FIFU se vším všudy a jste hardcore fanoušci, budete muset sáhnout po verzi na Xbox One. Ochuzeni byste neměli být ale na žádné platformě, EA slibuje doposud největší FIFU v historii série.

Sami se o tom budete moct přesvědčit už za pár dnů, protože přesně 10. září vyjde na PlayStation 3, Xbox 360 a PC demo. Nebude to tedy trvat dlouho a budete moct nakouknout na to, jak bude vypadat nový fotbal od EA. Příjemné je, že kdybyste hráli FIFA 14 na současné generaci konzolí a pak si ji časem koupili na next genu, budete si moct přenést všechna důležitá data s sebou. Konkrétně jde o roster FIFA 14 Ultimate Team, postup ve hře, herní měnu (mince), dosaženou úroveň v EA Sports Football Club, zkušenosti a katalog předmětů.

Ať už budete FIFA 14 hrát kdekoliv, můžete se těšit na nový mód pro sezóny, zvaný Co-op Season. Název už mluví za vše, ale přesto - půjde o kooperativní režim pro online hraní, proti sobě se postaví dva týmy o dvou hráčích, vás postup se bude zapisovat do žebříčků a vaším cílem bude společně vyhrát divizi, ligu a nakonec i titul. Rozšíření se nedočkají jen herní módy, ale také to hlavní - kluby. Ne snad že by jich bylo ve hře málo, ale teď přibudou ještě další. Konkrétně půjde o 19 klubů z Brazílie, přibou také kluby z Argentiny, Chile a dalších zemí.

...

Všechny nové kluby ještě EA prozradit nechce, ale má jich být hodně. Když si to pak všechno spočítáme, má nám prý vyjít přes 33 oficiálně licencovaných lig, přes 600 kubů a přes 16 000 hráčů. Počítat to asi nebudeme, ale budeme EA věřit, když platí takové prachy za ofiko licenci. Vedle hráčů a klubů přibude samozřejmě i spousta drobností okolo, především na nové generaci konzolí. Konkrétně by mělo jít o lepší zachycení “elektrizujícího a živoucího” stadionu, takže se můžeme těšit na spousty nových kamer, úhly pohledů, ceremoniály před zápasem, emoce, dynamičnost, kontinuálnost, evoluci, revoluci... Znáte to.

Microsoft neměl na své konferenci FIFA 14 pochopitelně jen tak. Oznámil dvě poměrně velké věci, které by měly fanoušky potěšit. Především tedy fanoušky, kteří uvažují o koupi Xboxu One. Ultimate Team už znáte, ale ve verzi pro Xbox One k němu přibudou ještě “Legends”. Slavní hárči, kteří budou ve hře zachyceni ve své nejlepší formě. Konkrétně jde o následující kousky:

...

Andrej Shevchenko, Christian Vieri, David Seaman, Davor Suker, Dennis Bergkamp, Edwin van der Sar, Fabio Cannavaro, Fernando Hierro, Filippo Inzaghi, Frank De Boer, Frank, Rijkaard, Freddie Ljungberg, Gary Lineker, Gary Neville, George Weah, Gheorghe Hagi, Gianfranco Zola, Henrik Larsson, Hernan Crespo, Jens Lehmann, Lothar Matthaus, Marcel Desailly, Marco van Basten, Michael Owen, Oliver Bierhoff, Pauleta, Paulo Futre, Paulo Maldini, Patrick Kluivert, Patrick Vieira, Pele, Robbie Fowler, Rui Costa, Ruud Gullit, Ruud van Nistelrooy, Sol Campbell, Stefan Effenberg a Teddy Sheringham. Uf.

Další příjemnou zprávou je, že ke všem předobjednávkám Xboxu One v Evropě bude FIFA 14 zdarma. Pravda, nás se to příliš netýká, Xbox One se u nás letos oficiálně prodávat nebude, ale nebude mít ani region lock. Pokud si tedy konzoli předobjednáte ze zahraničí, konkrétně z jiné evropské země kde to oficiálně bude, měli byste dostat navíc i FIFA 14. Šikovný tah Microsoftu, FIFA je tady hodně populární a prodává se jako rohlíky. Jen aby byl Microsfot schopný vyrobit na launch dostatek konzolí...

Nejnovější články