Dvacet tisíc mil nad mraky izometricky, příběhově, ambiciózně
zdroj: tisková zpráva

Dvacet tisíc mil nad mraky izometricky, příběhově, ambiciózně

19. 4. 2013 17:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Román Dvacet tisíc mil pod mořem zná každý a většina z nás ho snad i četla. Co takhle ale pravý opak a místo podvodních hlubin by to bylo vysoko nad mraky? A ne knižně, ale herně? Přesně o to se snaží tým dvou vývojářů ze Švédska. Pánové za sebou mají třeba LittleBigPlanet 2, NOVA, nebo obě nová Bionic Commanda. Práce pro velké vydavatele ale asi není pro každého a tak se duo trhlo, založili firmu That Brain a po šesti měsících práce přišli s odhalením jejich prvního projektu - 20 000 Leagues Above the Clouds.

20 000 Leagues Above the Clouds bude singleplayerová steampunková obchodně/akční RPG hra, která se odehrává vysoko nad oblaky mezi malými létajícímu ostrůvky. Ty jsou tak vysoko, že žádná z postav vlastně ani neví, jestli je někde hluboko pod nimi nějaká zem. Vy se ujmete role kapitána lodi a budete moct s ostatními obchodovat, sbírat suroviny, pašovat suroviny, nebo se dát na nebezpečnou cestu pirátství.

“Inspiraci bereme ze všech koutů a doufáme, že nakonec budeme mít postavy, které se inspirují z FireFly i Baldur’s Gate, ovládání, které bude tak jednoduché a přístupné jako v Diablu a herní svět, který by byl jako z Miyazakiho filmu,” přiznali se ke svým inspiracím tvůrci ve videu. Hra bude čistě singleplayerová a v současné chvíli ji That Brain dělají pro PC a MAC. Když na to bude v budoucnu čas peníze a lidi, tak je multiplayer nebo jiné platformy také možností.

...

U výše jmenovaných ale inspirace That Brain ještě nekončí. Na oficiálním webu ještě zmiňují, že pokud jste měli rádi Privateera nebo Pirates!, zamilujete si i jejich novou hru. Stejně jako pokud vám přijde Eve Online jako dobrý, ale příliš časově náročný nápad, jste tady doma. Zmínku si vysloužilo taky Torchlight a to konkrétně v postupném budování funkcí a prvků (coop přidaný až ve dvojce apod.).

Herní svět bude plný létajících ostrovů, na kterých budou různé přístavy. V nich si budete povídat s postavami, obchodovat, budete zjišťovat jak vůbec funguje celý vzdušný svět a budete dostávat úkoly. Vaše postava nebude nějaký předdefinovaný rádoby cool pirát, ale sami si svého avatara vytvoříte a pojmenujete a během hry budete stát před spoustou rozhodnutí - bude pak jen na vás, jestli se přikloníte na stranu dobra, či zla. V rozvětvených dialozích prý půjde i o romantiku, dopady pirátství a podobná témata.

Tvůrci ve videu apelují na díváky s tím, že potřebují pomoc. Překvapivě ale na konci nevybalí Kickstarterovou kampaň s milionem dolarů. Jednoduše potřebují kolegy, aby mohli hru dodělat do finální podoby. Což nějaký malý Kickstarteřík do budoucna nevylučuje, ale zatím to podle všeho není v plánu. Ostatně Kickstartery, který neslouží k nastartování a zafinancování vývoje, ale jen jako pomoc pro lepší doběhnutí do finiše, jsou stále častější.

Zajímavě zní taky systém prodeje hry. Zatím to není nic pevně daného, ale tvůrci by chtěli 20 000 Leagues Above the Clouds prodávat hráčům za tolik, kolik budou sami hráči ochotni nabídnout. Systém známý z Humble Bundlů a jiných “zaplať kolik chceš” prodejů by se jim prý líbil, ale zatím ho ještě nemůžou definitivně slíbit. Ostatně mají na to ještě čas. Hra nemá ani datum vydání, jen se ví, že letos to nebude. Bude jak alfa tak beta a přihlásit se do nich můžete už teď.

Nejnovější články