Dogfight 1942 vás zatáhne na arkádovou válečnou akci
zdroj: tisková zpráva

Dogfight 1942 vás zatáhne na arkádovou válečnou akci

21. 8. 2012 14:50 | Preview | autor: Petr Poláček |

Vůbec jsem nezaznamenal, že se moc pěkně vypadající arkádová letecká střílečka Combat Wings: The Great Battles of World War II od City Interactive před mnoha měsíci nechala přejmenovat na Dogfight 1942 a s úpravenými herními mechanismy se chystá vyrazit mezi hráče letos na podzim. Původně měla hra vyjít už letos v březnu, ale nejenom na konto zmíněné změny názvu, ale hlavně řady úprav ve hře k tomu nedošlo.

Tvůrci si hráli především s ovládáním, aby hra splňovala požadavek škatulky „arkádová“ střílečka a mohl ji ovládat i šimpanz a ještě se přitom bavil, jak ta letadélka krásně vypadají a mise jsou zábavné. Samotná náplň prý také prošla spoustou úprav, ale nevím, jestli to z nového videa po rozkliku v článku bude poznat. Nové obrázky, které najdete v naší galerii, nicméně lákavé jsou, ne že ne. Ona, když hra nemusí řešit složitou simulaci, tak může prostředky požírající výkon přesunout do vzhledu - tak si alespoň vizuální atraktivitu hry vysvětluju.

Nabídnout by hra měla okolo 20 autentických letounů z Druhé světové, které budete týrat při akci na misích, postavených na základě skutečných událostí. Platí to však jen o jejich konceptu, protože hratelnost bude arkádová bez ohledu na zvolený mód, které jsou celkem tři – kampaň, survival a dogfight. Názvy módů jsou vše vysvětlující a tvůrci slibují, že jestli se na něco zaměřili, je to odladěná obtížnost a frenetická letecká akce. Jinak řečeno, ovládání sice může být jednoduché na zvládnutí, ale samotná akce rozhodně jednoduchá být nemá.

zdroj: Archiv

Jako první vyjde Dogfight 1942 5. září na X360/XBLA, PC a PSN verze se mezi lidi odváží někdy v průběhu podzimu. Ještě před vydáním lze přitom očekávat hratelnou demoverzi.

Nejnovější články