Dalším společníkem z Dragon Age: Inquisition je tevinterský vyhnanec Dorian
zdroj: tisková zpráva

Dalším společníkem z Dragon Age: Inquisition je tevinterský vyhnanec Dorian

30. 6. 2014 13:37 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Dalším z řady možných společníků, které můžete vzít do party v Dragon Age: Inquisition, je tevinterský mág Dorian. Skrze jeho osobnost vás tvůrci nechají nahlédnout problematiky tevinterské společnosti, přestože se s ní Dorian rozešel ve zlém.

Jak uvádí scenárista David Gaider, Dorian pochází ze zámožné a vlivné rodiny v Tevinteru. Právě mágové jsou zde vládnoucí společenskou třídou, což se ale promítá i do zákulisní politiky, proti které se nakonec Dorian postaví. Odpor proti zavedeným pořádkům z něj postupně udělá vyhnance, co skončí v inkviziční družině. Gaider nechtěl prozradit, co konkrétně se v prostředí tevinterské společenské smetánky děje, ale zjevně jde o důležitý dějový prvek.

Dorian má smůlu, že je inteligentní idealista a pochází ze společnosti, kde je člověk člověku vlkem. Výsledkem je osobnost, která navenek hýří sarkasmem a uštěpačnými poznámkami. Dorianovo idealistické já si představí, jak by věci mohly být, zatímco jeho sarkastické já poznamená, jak to dopadne. A realita dá ve většině případů za pravdu sarkastickému já. Neznamená to však, že by Dorian byl rozervaná duše a ideální adept na povolání barda.

zdroj: Archiv

Dorian je špičkový mág, který pochází ze společnosti, kde se čarodějové nemusí skrývat, ale naopak se svými schopnostmi a jejich zdokonalováním chlubí. Ovládá mocná elementální kouzla a komanduje duchy i mrtvé, na což se ale v jiných částech světa dívají skrz prsty. Dorian by měl v družině plnit roli pochodujícího magického arzenálu a ne podpůrného kouzelníčka.

Dorian je gay, což je jeden z důvodů, proč byl vyobcován tevinterskou společností. Jeho sexuální orientace by mohla příjemně narušit stereotyp vztahů mezi postavami v družině. Z dosavadních informací nejvíce vystupují spory Doriana s mocnou čarodějkou Vivienne, která pochází ze zcela odlišné společnosti. Zároveň je ale magické schopnosti spojují - v jednu chvíli se tedy hádají mezi sebou, ale hned vzápětí se spojí proti třetí postavě a nevybíravě se baví na její účet.

Velmi specifický vztah má mít Dorian i s Iron Bullem. Tevinterské císařství s Qunari dlouho bojovalo, ale Dorian a Iron Bull proti sobě nepůjdou. Oba dva se s rodnými společnostmi rozkmotřili, zaběhnutým systémům se vzepřeli a na to konto spolu zřejmě najdou společnou řeč.

Dragon Age: Inquistion vychází 7. října na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články