Crusader Kings II se za tři roky prodalo přes milion kusů
zdroj: tisková zpráva

Crusader Kings II se za tři roky prodalo přes milion kusů

13. 2. 2015 18:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Nezdá se to, ale výborná strategie Crusader Kings II slaví už tříleté výročí. Na pultech obchodů se objevila 14. února 2012 a od té doby nás zavalila hromadou datadisků, DLC a add-onů. Vývojáři se u příležitosti tří let od vydání pochlubili pěknou infografikou a také prodeji. Za ty tři roky se hře podařilo pokořit hranici 1,1 milionu prodaných kopií, což se nezdá být optikou velkých blockbusterů mnoho, ale pro natolik specializovanou hru jako Crusader Kings II jde o velký úspěch.

Nejde přitom jen o prodané kopie hlavní hry, ale dobře se dařilo i následným přídavkům. Kdybychom spočítali prodeje všech datadisků, dostaneme k 1,1 milionu kusů plné hry ještě 2,5 milionů prodaných velkých DLC. Zapomínat bychom neměli ani na menší kosmetické DLC a add-ony, kterých se prodalo přes 5,5 milionů kusů.

Hra tak byla pro Paradox velkým úspěchem a je o ni zájem i nadále. To vydavatel dokládá pomocí sta tisíce aktivních uživatelů, kteří hru každý měsíc hrají na Steamu. Pro tři roky starou hardcore strategii jde o skvělý výkon.

CK2_3yearsOf_2 zdroj: tisková zpráva

"Popularita Crusader Kings II nás nepřestává fascinovat. Pro x tisíc hráčů je to první hra od Paradoxu a lidé nám pořád vyprávějí historky o vzestupu a pádu jejich dynastií či říší. Naše hry byly vždycky o příbězích, ale Crusader Kings II vám dá čas od času k dispozici postavy, které na obřím pódiu dělají jen nepatrné věci. A já si myslím, že to se lidem líbilo," napsal v tiskové zprávě Henrik Fahraeus, hlavní designér hry.

Jako takovou menší oslavu tříletého výročí udělali Paradox na svém webu slevovou akci. Jejich shop najdete za tímto odkazem a je už na vás, jestli si z pestré nabídky, která se netýká jen Crusader Kings II, něco vyberete.

Nejnovější články