Battlefield 3 boduje grafikou a atmosférou
zdroj: tisková zpráva

Battlefield 3 boduje grafikou a atmosférou

7. 6. 2011 13:55 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Update (8.6., 23:10) - Spekulace o hardwarových požadavcích nakonec rázně utnulo přímo vyjádření EA: "Veškeré informace, které se v posledních hodinách objevily na internetu, jsou čistě odhady bez reálného podkladu. K vydání je ještě daleko a o skutečných hardware nárocích vás budeme informovat okamžitě, jakmile budou doopravdy známy."

Update (7.6., 13:40) - Uvnitř článku najdete systémové požadavky hry (doporučené už nejsou zrovna malé) a v článku zmiňované strhující video tankové pouštní bitvy.

Jak je dobrým zvykem každé multiplayerové FPS, v Battlefieldu 3 se podíváme jak do městské zástavby, tak na venkov, do přírody. Ke klasickým módům Rush a Conquest tentokrát přibude i Team Deathmatch. Roli samozřejmě bude hrát prostředí, tvůrci slibují, že si svou dvojnožku pod milovaný kulomet budete moci opřít o takřka cokoliv s pevným povrchem. Kousek z multiplayeru si prohlédněte na přiloženém traileru. Samozřejmostí je pokročilý systém zničitelného prostředí.

To se nám předvedlo v několika opravdu ohromujících sekvencích s kampaně. Bortící se budovy se střídaly s až absurdně realisticky vyhlížejícími záběry u íránské pouště. Když pak došlo na záběry ze špionážního letounu a nebo termovize, člověk nevěděl, zda nesleduje záběry z reálné války, které mu někdo omylem naservíroval místo hry. Zvláště ukázaná sekvence z tankové bitvy kolem Teheránu je prostě pohlcující a velmi realistická. V kampani se objeví dvě nové postavy. Dmitri “Dima” Majakovský, ruský tajný agent, který se musí probojovat skrz Paříž plnou operativců radikálně osvobozenecké PLR až do centra města, kde musí deaktivovat bombu. Jonathan “Jono” Miller je zase americkým mariňákem, který s PLR bojuje v poušti kolem Tehránu.

zdroj: Archiv


Aby se vám zábava nevyčerpala, klasický systém odemykatelných zbraní, vozidel a upgradů vás bude stále motivovat k dalšímu hraní. Unikátní mapy a situace pak budete moci zažít v kooperativní kampani, která tematicky sedne do příběhu kampaně pro jednoho hráče. Sociální funkce, bez nichž to dnes nejde, zajistí Battlelog, kde budete moci vytvářet skupiny, komunikovat s ostatními hráči a samozřejmě se porovnávat, kdo je v čem lepší. A EA dodává, že Battlelog je na všech platformách zdarma.

Opět máme čekat dostatek vozidel. Ta nyní, pokud dobře rozumíme zprávě, budou v poškozeném módu sama získávat zpět zbroj, ta zničená za tuto mez budou jen stacionární zbraně, za něž se můžete krýt, ale snad půjdou opravit za pomoci správné výbavy. Abyste byli na bojišti co nejvíce svoji, aniž by zde pobíhali chaoticky vymódění vojáci, budete moci upravovat své psí známky, které se stanou jakýmsi vaším tagem a podpisem. Co se týče samotného počtu hráčů, platí oznámených 1-24 pro konzole a 1-64 pro PC. Hra vyjde 25. října tohoto roku a zjevně se máme nač těšit.

Následujcí HW požadavky jsou uvedeny na řadě zahraničních webů, nicméně úplnou jistotu budeme mít při oficiálním potvrzení - podle vyjádření EA (viz výše) jde o údaje vycucané z prstu a oficiální HW požadavky budou oznámeny později.

Minimální požadavky
OS: Windows Vista či Windows 7
Procesor: Core 2 Duo @ 2.0GHz
RAM: 2GB
Grafická karta: DirectX 10 či 11 kompatibilní Nvidia či AMD ATI.
Paměť grafické karty: 512 MB
HDD: 15 GB pro diskovou verzi 10 GB pro digitální

Doporučené požadavky
OS: Windows 7 64-bit
Procesor: Quad-core Intel či AMD CPU
RAM: 4GB
Grafická karta: DirectX 11 Nvidia nebo AMD ATI, GeForce GTX 460, Radeon Radeon HD 6850
Paměť grafické karty: 1 GB
HDD: 15 GB pro diskovou verzi 10 GB pro digitální


zdroj: Archiv

Games.cz E3 2011 speciál vám přinášejí sponzoři Conquest Entertainment a Electronic Arts.

Nejnovější články