Autorka série Gabriel Knight připravuje Gray Matter
zdroj: tisková zpráva

Autorka série Gabriel Knight připravuje Gray Matter

24. 8. 2006 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Jane Jensen dnes představila novou P&C adventuru.

Právě dnes prezentovala během tiskové konference společnosti dtp/ANACONDA v Lipsku známá autorka Jane Jensen více než šedesáti novinářům z celého světa svůj nový projekt žánru adventur - Gray Matter. Že vám jméno Jane Jensen nic neříká? Série Gabriel Knight ale určitě už ano, ne? O hře Gray Matter se objevila poprvé zmínka už před pár dny, když dtp oznámila, že ji má v úmyslu na GC 2006 představit. Až dnes jsme se však dozvěděli podrobnosti, o které bychom se s vámi rádi podělili.
Obrázek zdroj: tisková zpráva Vývojem Gray Matter se zabývá maďarské studio Tonuzaba Entertainment. Podle tiskové zprávy příběh titulu kombinuje tajuplná mystéria s nadpřirozenými událostmi ve stylu, jakého je schopna jen paní Jansenová. Jednou z hlavních postav je neurobiolog Dr. David Styles, který před několika lety přišel při ošklivém neštěstí o ženu, načež se z něj stal samotář zřídkakdy opouštějící svůj statek v Anglii, známý jako Dread Hill House. Když se na jeho prahu jednoho dne objeví studentka pouliční umělkyně na částečný úvazek, jistá Samantha Everett, docela nečekaně se z ní stane doktorova asistentka. Samantha pochází z Ameriky a posledních několik let strávila cestováním po Evropě, přičemž se živila předváděním kouzelnických triků. Možnost stát se Stylesovou asistentkou je pro ni vítanou změnou. Otázkou však zůstává, zda je jejich vzájemné setkání skutečně takovou náhodou, jak se na první pohled zdá.

Jejím prvním úkolem bude najít na univerzitě v Oxfordu šest vhodných objektů pro testy při jednom ze Stylesových pokusů. Tyto experimenty začínají celkem nevinně, různými formami fyzických cvičení. Jenže pak se stane cosi nevysvětlitelného a doktora začne navštěvovat jeho drahá zesnulá manželka. Záhadu Dread Hill House bude muset vyřešit Samantha. A vy jí v tom pochopitelně pomůžete. Ale to až koncem příštího roku, neboť dříve se hry nedočkáme. Hráči budou každopádně ovládat obě hlavní postavy, vedle Sam tedy i Davida Stylese. Každý z nich vám pochopitelně nabídne něco trochu jiného, pokud jde o schopnosti a řešení puzzlů. Jak už bylo zmíněno, Sam je pouliční kouzelnicí, takže tu a tam sáhne i po některém triku. Hra to bude jinak stylu point&click, s 3D postavičkami na 2D pozadí.

zdroj: PR, Gamespot

korgull

Nejnovější články