Akční střílečka Milanoir vrací hráče do italských akčních filmů 70. let
zdroj: tisková zpráva

Akční střílečka Milanoir vrací hráče do italských akčních filmů 70. let

10. 6. 2017 9:30 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Vydavatel Gambitious Digital Entertainment se rozhodl vydat pod svými křídly indie titul Milanoir od studia Italo Games. Milanoir skládá poctu sedmdesátkovým akčním filmům italské produkce (Caliber 9, Almost Human…), ale pomrkává i po mistru řemesla Quentinu Tarantinovi. Vyjít by hra měla ještě letos na podzim.

Milanoir se ujímáte postavy Piera, který byl z nenadání propuštěn z vězení. Hnán chamtivostí a touho po odplatě se vrhá do Milánského podsvětí rozdat si to tváří v tvář s každým bastardem. To vše v krásném pixel artu za zvuku klasických sedmdesátkových tónů.

Milanoir je drsná akční střílečka, kde se nešetří municí a mrtvolami. Do boje se pustíte s pistolemi, samopaly, brokovnicemi nebo třeba molotovými koktejly, přičemž vám bude k ruce i prostředí – vybuchující barely, vyteklý olej, říkající si o zapálení nebo třeba dopravní značky, které šikovně odrazí vystřelenou kulku nebo jí dokonce rozseknou vejpůl, což se postará o dva příhodně stojící týpky najednou.

zdroj: Archiv

Ve správném sedmdesátkovém akčňáku nesmí chybět pořádné honičky. Kromě bláznivých přestřelek ve vysoké dálniční rychlosti se svezete třeba v tramvaji nebo na člunech ve vodních kanálech. Ne vždy je ale správná cesta skrze létající olovo, občas bude lepší kradmý přístup s násilnou zakončovací kravatou.

Spousta filmů, ze kterých si tvůrci berou inspiraci, se také netočí jen kolem jedné hlavní postavy, ale dvou parťáků. Ani na to vývojáři z Italo Games nezapomněli a do frenetické akce se budete moct pustit v kooperaci s dalším hráčem.

Milanoir už teď vypadá docela k světu a snad na podzim nabídne slušnou zábavu. Ale zatím jen na PC, konzolisté mají prozatím smůlu.

Nejnovější články