Age of Wonders 3 slibuje šedesátku unikátních míst
zdroj: tisková zpráva

Age of Wonders 3 slibuje šedesátku unikátních míst

30. 10. 2013 14:35 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Chystaná fantasy strategie Age of Wonders 3 stále počítá s vydáním v prvním čtvrtletí příštího roku. Nyní se tvůrci ze studia Triumph rozhodli podělit o další novinky ohledně své hry a popsali systém unikátních nebo spíše legendárních míst.

Připomeňme, že v Age of Wonders 3 hrajete za vůdce fantasy národa, která táhne světem, prozkoumává jeho různá zákoutí a přitom nakopává všechny, kteří se mu na onom tažení postavili. Nu a během onoho objevování narazíte kromě jiného na unikátní lokace, které by světu měly dodat pocit výjimečnosti a samozřejmě detailu.

Oněch míst bude v Age of Wonders 3 rovných šedesát a každé by mělo být unikátní. Půjde o široké spektrum typů, od starobylých ruin přes posvátná místa zaniklých civilizací, potopená města až třeba po tábor banditů. Dané lokace nebudou vždy na stejném místě. Ve hře se tedy objeví jako kombinace původních grafických modelů v bitevním enginu a procedurálně generovaného prostředí, které bude reflektovat typ krajiny i třeba počasí.

Ona legendární místa budou samozřejmě dobře hlídána pastmi a nestvůrami a budete muset při plánování taktiky počítat s jejich dispozicemi. Zároveň ale při dobytí nabízí nějaký hutný bonus či odměnu. Novou zbraň, předmět, schopnost, z nichž mnohé jiným způsobem nemůžete získat. Zároveň po dobytí budou tyto lokace generovat zisk a nebo bonusy pro zbytek vašeho mocného impéria. Což z nich logicky dělá atraktivní cíl pro jiné vládce a hráče, takže se připravte na jejich obranu.

Age of Wonders 3 začíná vypadat opravdu nadějně. Systém strategie kombinované s RPG prvky zní atraktivně a podobné detaily, jako jsou unikátní lokace dodávají celému světu extra punc osobitosti. Navíc, podle obrázků se jejich zakomponování do bojové mapy tváří vážně sympaticky.

Nejnovější články