2,5D plošinovka Max: The Curse of Brotherhood vychází na Switch
zdroj: tisková zpráva

2,5D plošinovka Max: The Curse of Brotherhood vychází na Switch

22. 12. 2017 12:57 | Preview | autor: Adam Homola |

Sympatická logická plošinovka Max: The Curse of Brotherhood vyšla na Xbox One už v roce 2013, jen aby se v následujících letech dostala i na ostatní platformy. A teď, na konci roku 2017, se dostává i na nejnovější herní konzoli Nintendo Switch. V tamním eShopu ji najdete za 375 Kč a můžete počítat i s funkcemi specifickými právě pro Switch.

Za připomínku možná stojí, že v Max: The Curse of Brotherhood se ujmete role chlapce, který zachraňuje svého mladšího brášku z prekérní situace. Konkrétně z fantasy světa Anotherworld plného nástrah a monster, inspirovaného skandinávskou mytologií.

Jádrem hry je jednak klasické plošinovkování a druhak také více či méně náročné logické hádanky založené na fyzice, kdy je potřeba „kreslit“ v herním světě určité věci tak, aby se vaše postava dostala dál. Z přiloženého traileru už herní mechaniku prokouknete během chvilky i v případě, že jste o hře nikdy předtím neslyšeli.

Switch verze Max: The Curse of Brotherhood podporuje i dotykovou obrazovku konzole, tudíž můžete v handheldovém módu jednoduše kreslit prstem na displeji. Což je přesnější, rychlejší a pohodlnější než používání analogových páček.

zdroj: Archiv

Ostatně Switch si pochvalují i samotní vývojáři a tvrdí, že právě nová konzole od Nintenda je pro jejich hru perfektní. „Nejdřív jsme měli problém na iOS s uživatelským rozhraním na obrazovce. To na ovládání plošinovky není zrovna ideální. Později jsme na Xboxu a PS4 zápasili s analogovými páčkami, které zase nejsou ideální na kreslení. Zato na Switchi máme páčky a tlačítka pro ovládání postavy a pak dotykovou obrazovku pro kreslení, což je prostě úžasné,“ napsali tvůrci v tiskové zprávě.

Podle vývojářů je díky Switchi také mnohem jednodušší hrát Maxe s kamarádem, nebo v případě rodiče s potomkem. Jeden hráč používá Joy-Cony a ovládá postavu, zatímco ten druhý zase může kreslit po displeji. Vývojáři v tiskovce vzpomínají právě na různé historky hráčů, kteří si ze hry udělali co-cop prostým předáváním gamepadu kamarádovi. To sice fungovalo, ale také to nebylo nejlepší řešení.

Za 375 Kč tak jde o docela lákavou nabídku, obzvláště ještě vzhledem ke kvalitám hry. Recenzi na Max: The Curse of Brotherhood byste na Games hledali marně, ale odkázat vás mohu například na Metacritic, kde se může původní verze pro Xbox One pochlubit slušným průměrem 72 bodů ze 100.

Nejnovější články