Hardware Club #31: Stavíme herní PC (jarní aktualizace)
zdroj: tisková zpráva

Hardware Club #31: Stavíme herní PC (jarní aktualizace)

25. 4. 2019 15:30 | Podcast | autor: Redakce Games.cz |

Herní sestavy jsme naposledy skládali před Vánoci. Od té doby už uplynulo několik měsíců, ve kterých se v odvětví hardware udála spousta novinek. Je tak načase se na naše počítače znova trochu podívat.

Novinky se tentokrát dějí ve střední třídě. Nvidia vydala grafické karty RTX 2060, GTX 1660, GTX 1660 Ti a GTX 1650. Uf, v tomhle segmentu začíná být natěsno. Pro hledače poměru cena výkon je také zajímavé zlevnění karet AMD. Radeon RX 570 4GB klesl až ke 3 tisícům, od 8000 Kč jde pořídit Vega 56, což je parádní poměr cena/výkon. Změny u AMD najdeme také v high-endu, kde vyšla grafická karta Radeon VII. Ta už ale výhodná není.

S procesory Intel to ale nevypadá růžově. Stále jsou drahé, a tak je vhodné sáhnout i po kouscích osmé, minulé generace. Nezachrání to ani doplnění portfolia aktuální, deváté generace nebo uvedení modelů bez integrovaného grafického jádra (označení F).

Co je ale skvělá zpráva, je výrazné zlevnění pamětí RAM a SSD disků. Kit 32 GB stojí přibližně tolik, jako 16 GB před půlrokem. Že já s tím upgradem nepočkal!

Při cenách terabajtových SSD do 3 tisíc Kč už je také možné postavit PC úplně bez plotnových disků. Tedy, ono to šlo i dříve, ale nyní vám to tak nezplundruje peněženku.

zdroj: Archiv

Dotazy a připomínky neváhejte posílat do chatu/komentářů u videa, případně je směrujte do dedikované diskuze nebo na email podcast@games.cz. Děkujeme za přízeň!

Nejnovější články