Wizardry se vrací v online podobě a s permanentní smrtí
zdroj: tisková zpráva

Wizardry se vrací v online podobě a s permanentní smrtí

14. 6. 2011 18:52 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Přestože pro západní svět zemřela série Wizardry s vydáním skvělého osmého dílu před deseti lety, čilí Japončíci ji celou tu dobu v zemi vycházejícího slunce udržují při životě a dobrém zdraví, zejména konzolovými RPG tituly, co se k nám nikdy nedostaly a nedostanou. Tentokrát je to však něco jiného. Wizardry licence, kterou do podoby počítačového RPG přetvořila přesně před 30 lety jako první firma SirTech, doputovala k JPN firmě Gamepot, pro kterou US tým Headlock připravuje Wizardry Online.

Název mluví za vše, má jít o onlineovku, která však bude ctít odkaz série Wizardry, bude tedy těžká a v mnoha ohledech vyloženě nekompromisní: nejvíce v otázce života a smrti, protože slibuje možnost permanentní smrti. Když vás zabijí, budete budete mít jako duchové šanci získat tělo zpět, pokud se to nepovede, tak šlus a můžete rovnou začt hrát úplně znovu. proto bude lepší nenechat se zamordovat, což bude obtížné. Tvůrci hodlají být na hráče přísní a zároveň odměňovat chytrý a promyšlených přístup. Jinak řečeno, má to být skutečné hardcore RPG s PvP i PvE souboji a po pravdě, nejvíce mi připomíná konzolové kusy Demon’s Souls a Dark Souls. Dává to smysl, obě dvě hry od From Software si původní Wizardry kladly za vzor, jak se mi producent DS přiznal nedávno na E3.

Spuštění hry je naplánováno na příští rok, beta pro hráče v Japonsku se rozeběhne za pár měsíců, zbytek světa bude vpuštěn následovně. Nic víc zatím o hře nevíme a ani první trailer tomu moc nepomáhá. Jedno je však jasné, smrt si v této hře přijde na své...ta virtuální.

Nejnovější články