Vyšla moderní předělávka historické strategie Cossacks 3
zdroj: tisková zpráva

Vyšla moderní předělávka historické strategie Cossacks 3

21. 9. 2016 10:08 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

GSC Game World vydali remake své populární realtime strategie Cossacks a místo delšího názvu za jméno dali trojku. Pokud tedy hledáte zcela novou hru, porozhlédněte se jinde. Pokud ale hledáte starou dobrou megalomanskou strategii, která se převlékla do moderního kabátku, na Steamu či oficiálních stránkách už je k dispozici normální i Deluxe edice, přičemž vydání samozřejmě doprovází patřičně lákavý trailer.

K dispozici máte dvanáct národů, s nimiž se budete moci pustit do pětice kampaní zasazených do 17. a 18. století. Počítejte s klasickými RTS prvky, jako je správa zdrojů, stavba budov a vynalézání nových technologií. Zároveň se ale můžete těšit na vyobrazení až 10 tisíc jednotek na mapě a především fyziku, která ovlivňuje balistickou křivku projektilů. Převýšení a terén obecně tak hrají svou roli a neslouží jen k vytvoření hezčích kulis.

Pokud se ponoříte do čísel ještě víc, GSC slibují 140 budov, 70 jednotek a bitvy na souši i na moři. Navíc, Deluxe edice přidává jednu kampaň, 12 misí pro jednoho hráče a 8 historických multiplayerových bitev. Multiplayer by měl hru udržovat atraktivní i dlouho potom, co projedete kampaně, protože se v něm může utkat až sedm hráčů a to v PvP i kooperaci proti AI.

Zní to skvěle, tím spíš, že hratelnost původní Cossacks nijak nezestárla a grafika Cossacks 3 vypadá vážně pěkně. Samozřejmě, jak ukazují první uživatelské recenze na Steamu, jako mnoho her východní provenience, i tato se potýká s řadou bugů a také nedokonalou lokalizací do angličtiny. Tak doufejme, že vývojáři už pilně buší do klávesnic a připravují první patche.

zdroj: Archiv

Nejnovější články