Vylepšený mobilní Warhammer 40 000: Deathwatch vyjde i pro PC
zdroj: tisková zpráva

Vylepšený mobilní Warhammer 40 000: Deathwatch vyjde i pro PC

16. 10. 2015 17:15 | Novinky | autor: Adam Homola |

Tahových strategií ze světa Warhammer 40 000 je sice k dispozici řada, ale skalní fanoušci stejně možná nepohrdnou novinkou Warhammer 40 000: Deathwatch - Enhanced Edition. Vylepšená edice se v názvu objevuje, protože hra se nejdříve objevila na mobilních zařízeních od Appla, aby si teprve následně našla ve vylepšené edici cestičku na PC.

Deathwatch je tahová strategie z okraje Imperiálního vesmíru, kde se Space Marines postaví Tyranidům. Za drsné mariňáky se podíváte do válkou zničených měst i do tyranidských bio lodí, tudíž by se prostředí snad nemuselo hned tak omrzet. Vaším úkolem není nic jiného než bojovat za záchranu celého sektoru.

Během hraní postupně sestavujete celou skvadru mariňáků, které můžete navíc vylepšovat pomocí spousty zbraní a doplňků. Nechybí samozřejmě ani zkušenosti, levelování, používání schopností a vůbec všechny známé RPG prvky, které se do tahovky hodí.

zdroj: Archiv

Rozdíl mezi původní mobilní verzí a aktuální Enhanced Edition pro PC by měl být markantní: vývojáři sáhli po Unreal Enginu 4 a pro PC tak dle svých slov remasterovali vzhled všech misí pomocí dynamického nasvícení a speciálních efektů. Přidali navíc nové mariňáky z Dark Angels, Imperial Fists a Black Templar.

A nakonec předělali uživatelské rozhraní tak, aby se Deathwatch dobře hrála i na klávesnici a myši. Markantní rozdíl je bohužel ale také v ceně hry. Zatímco původní mobilní verze stojí na AppStore pouhé tři dolary, na Steamu vás hra vyjde na 23 eur. Jestli vám za ten obrovský rozdíl stojí nasvícení a pár nových mariňáků, to už nechám na rozhodnutí každého z vás.

Warhammer 40 000: Deathwatch - Enhanced Edition zdroj: tisková zpráva

Letmý pohled na uživatelské hodnocení na AppStore dává tušit že to zřejmě špatná hra není, ale rozdíl zhruba 550 Kč za menší vylepšení a rozšíření hry je už přeci jen trochu moc. Vývojáři pro to ale mají své vysvětlení a vyšší cenu na PC obhajují.

Spoluzakladatel vývojářského studia Rodeo se k rozdílné ceně vyjádřil pro britský Eurogamer a jeho odpověď by se dala shrnout tak, že na AppStore se draze prodávat nedá: "Největší důvod pro takovou cenu je absence mikrotransakcí a fakt, že jsme byli nuceni nacenit původní hru tak, jak jsme ji nacenili. AppStore je momentálně naprosto šílený trh. Lidé si myslí že 4 libry za 14 hodinovou propracovanou a kvalitní hru je příliš! Všichni očekávají že tam budou hry zadarmo," napsal spoluzakladatel firmy Ben Murch Eurogameru.

Hru by prý rádi už na AppStore nacenili podobně jako na PC, ale nevěří, že by se tam třeba za 20 eur prodávala. Je pravdou, že na iOS a Androidu prochází podobně vysoká cena jen málo herním firmám, například Square Enix, která tam prodává svá stará RPGčka za 500 i více Kč a hry jdou docela na odbyt. Permanentní nával free to play her nebo her za dva tři dolary ale tlačí ceny všeho dolů a tak Rodeo v podstatě prodávají Deathwatch těžce pod cenou s vírou že se na prodeji PC verze zahojí.

Warhammer 40 000: Deathwatch - Enhanced Edition zdroj: tisková zpráva

Je pravda že v iOS verzi hry máte k dispozici ještě nějaké mikrotransakce, které na PC nebudou, a tak je Enhanced Edition vlastně o něco větší a delší než mobilní verze hry. Murch také Eurogameru prozradil, že portování hry na PC zabralo studiu čtyři měsíce.

Jakkoliv může být důvod tvůrců pochopitelný, Warhammer 40 000: Deathwatch - Enhanced Edition se zdá být ideálním adeptem na seznam přání na Steamu. Nejpozději do několika měsíců bude hra ve slevě za pár euro a pak bude takový mobilní port na PC mnohem stravitelnější.

Nejnovější články