V Throne of Lies můžete zradit a popravit ostatní hráče podle vzoru Mafia či Secret Hitler
zdroj: tisková zpráva

V Throne of Lies můžete zradit a popravit ostatní hráče podle vzoru Mafia či Secret Hitler

13. 1. 2017 14:58 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Kolem poradního stolu stojí čtrnáct lidí. Je tu král, dvorní čaroděj, princ, alchymista, rytíř i spousta dalších, a všichni spolu vedou vášnivou diskuzi. Proč? Protože ještě včera jich bylo patnáct. Ve skupině se nacházejí zrádci, a pokud nebudou neprodleně odhaleni a popraveni, věrní služebníci panovníka se mohou rozloučit s vlivnými pozicemi i se životem. Ale co když je zrádcem sám král? Takováhle dilemata vám nabídne Throne of Lies, multiplayerová „společenská a dedukční hra“, jejíž tvůrci nedávno spustili kampaň na Kickstarteru.

Celé to funguje podobně, jako například Městečko Palermo, Werewolf či vynikající karetní Secret Hitler. Vaším úkolem je bedlivě pozorovat další hráče a zjistit, na koho se můžete spolehnout, koho by bylo lepší odstranit, a následně ostatní přesvědčit o své pravdě. Pro rozsudek smrti jsou totiž potřeba hlasy většiny přítomných. A pokud jste převlečený zrádce, musíte se za každou cenu snažit splynout s davem a nepřilákat na sebe ani stín podezření.

Zatímco ve dne se všechno řeší civilizovaným jednáním, během noční fáze se postavy rozejdou do svých soukromých komnat a mohou zahájit svoje tajné machinace, o nichž se nikdo nic nedozví. Za svitu měsíce mohou lidé umírat i bez rozsudku, chladnou dýkou v zádech. Věřit nesmíte nikomu, zvlášť když se ve hře vyskytují hned čtyři frakce s vlastním cílem a podmínkami úspěchu.

Všechno je ještě zkomplikováno ohromně zajímavou novinkou, kterou je přídavek povolání. Zmiňované role u dvora totiž nejsou jenom kosmetického rázu, ale poskytují vám speciální schopnosti. Například takový čaroděj může magicky ochránit svůj pokoj, aby ho v noci nemohl zabít zrádný vrah. Jiné postavy zas mají možnost se v noci tajně scházet a domlouvat si strategii, zatímco další hráči je třeba špehují ze stínů.

Zajímavé je, že ani smrtí váš vliv nemusí skončit. Zaprvé se všem ostatním hráčům odhalí deníček, do kterého jste si v průběhu hraní zapisovali své úvahy a podezření. Zadruhé můžete těsně před smrtí svou vlastní krví napsat či nakreslit poslední vzkaz. A zatřetí je možné, že se vašemu duchovi před koncem hry ještě podaří komunikovat se světem živých.

Throne of Lies vypadá velmi nadějně – zase jedna hra, která se kombinací neotřelých mechanik a přitažlivého vizuálního zpracování nebojí posouvat hranice. V případě úspěchu kampaně tvůrci plánují vydání alfaverze už v prvním čtvrtletí letošního roku. Jen napřed musí do 24. února vybrat poměrně skromných 20 tisíc dolarů. 

 

Nejnovější články