V podivné detektivce The Hex vyšetřujete vraždu ve skupince herních hrdinů
zdroj: Vlastní foto autora

V podivné detektivce The Hex vyšetřujete vraždu ve skupince herních hrdinů

11. 7. 2016 10:28 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Daniel Mullins stojí za bizarní, surrealistickou a přitom zábavnou a povedenou hrou Pony Island, kdy jste uvězněni v arkádovém automatu, který vytvořil Ďábel. Nová Mullinsova hra se jmenuje The Hex a není o nic podivnější. Představte si, že se v jedné hospodě sejde šest hrdinů z videoher. Majiteli hospody ale tajemný telefonát oznámí, že jeden z nich plánuje vraždu. Na vás pak je vyřešit, kdo onu vraždu plánuje.

Hlavním prvkem, o nějž se bude The Hex opírat, je různorodost hrdinů. Každý z nich představuje jeden herní žánr, což jasně ukazují i jejich jména - Spacemarine, Sorceress, Platformer, Fighter, Apocalypse Survivor a The First Person Perspective (který má vtipně místo obličeje otazník). Vy budete moct ovládat kohokoliv z nich a díky nahlížení do jejich minulosti začnete postupně odhalovat identitu skrytého potenciálního vraha.

Platí ale, že každá pasáž bude žánrově odlišná podle toho, za koho hrajete. First Person Perspective vám přenese kameru do pohledu vlastních očí, Sorceress bude mít bitvy ve stylu JRPG, Apocalypse Survivor dá vzpomenout na tahovou minulost Falloutu, Platformer vás nechá pořádně si zaskákat, Fighter přinese klasickou bojovku a Spacemarine zase topdown zběsilou střílečku.

The Hex je hra, která ale preferuje příběh, takže mezi jednotlivými pasážemi budete s hrdiny chodit po hospodě a skrze konverzaci odhalovat další vrstvy příběhu. Jen pozor, i když ovládáte pohyb postav, ty mají vlastní rozum a občas mohou udělat něco, co jste nezamýšleli. Dá se čekat, že jednotlivé žánrové exkurze budou krátké a spíše zapadnou do celkové mozaiky podivnosti. Hra asi nebude nejdelší, ale zase stojí jen 5 dolarů. Očekávejte ji začátkem příštího roku na Steamu a itch.io.

zdroj: Archiv

Nejnovější články