Tvůrci van Helsinga chystají akční RPG ze světa Warhammer 40,000
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci van Helsinga chystají akční RPG ze světa Warhammer 40,000

16. 7. 2015 16:02 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv by se dle počtu titulů se jmenovkou Warhammer 40,000 na všech platformách mohlo zdát, že fandové tohoto světa mají žně, ve skutečnosti výraznou část z nich zabírají triviální hry. Do ranku těch větších se pokusí zařadit čerstvě oznámený projekt Neocore Games, tvůrců Neuvěřitelných dobrodružství van Helsinga. Jeho (předlouhý) název zní Warhammer 40,000 Inquisitor – Martyr. Žánrově půjde o akční RPG, což ve slovníku Neocore Games znamená „diablovka.“

Mnoho toho zatím o hře nevíme. Hrát budete za Inkvizitora, kladivo na heretiky, emzáky a prostě cokoliv, co se Inkvizici zrovna nelíbí. Asi nás nečekají velká bojiště hemžící se mariňáky, gardisty apod, ale spíše rubání se v ulicích a podzemích, protože předmětem hry je „tajná válka napříč hvězdami.“ Jednoduše si zatím Inquisitora představuji jako diablovku, kde budete rubat heretiky, padlé mariňáky ze zrádcovských kapitul, démony a možná přijdou i nějací Eldaři či Tyranidi.

Zoltán Pozsonyi z Neocore říká: „Důvod proč jsme si zvolili svět Warhammeru 40,000 je jasný – je intenzivní, brutální, krvavý – perfektní materiál na akční RPG. Pracujeme s Games Workshop a snažíme se, abychom fanouškům přinesli co nejlepší hru. Jsme také fanoušky, takže nám na ní záleží.“ No ještě, aby vám nezáleželo, chce se říci.

Popravdě řečeno si nejsem jistý, co si od Warhammer 40,000 Inquisitor – Martyr slibovat. Neocore jsou schopní řemeslníci a jejich pojetí diablovky může do „čtyřicítky“ celkem dobře sednout. Navíc prý po dohrání kampaně zůstane odemčený celý hvězdný sektor, v němž se budete moci věnovat sandboxovým radovánkám, jež vám prý vydrží několik let. Jen se bojím, snad iracionálně, aby se při sledování vaší postavičky a drcení nepřátel v očekávání nějaké pěkné kořisti, ze hry nevytratilo to, co dělá čtyřicítku čtyřicítkou. Coteazovy papuče +20 to nejsou.

Nicméně, je příliš brzy na chmurná proroctví. Vždyť o hře víme jen pár řádků a tvůrci ukázali jen jeden nicneříkající teaser, který si můžete prohlédnout níže. Hra vyjde v příštím roce a to na PC, PS4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články