Tvůrci Stalkera vybírají peníze na skutečného Stalkera na kickstarteru
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Stalkera vybírají peníze na skutečného Stalkera na kickstarteru

24. 6. 2014 19:01 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Nové studio West Games na stránkách a na Kickstarteru mohutně propaguje podíl svých členů na vývoji her v sériích S.T.A.L.K.E.R. či Metro a jejich zkušenosti chce využít při vývoji projektu Areal. Kickstarter kampaň hry už běží a údajně jde o přímého nástupce právě série S.T.A.L.K.E.R., což je velmi odvážné tvrzení.

Areal se má odehrávat na Zemi, kterou paralyzoval dopad obrovského meteoritu, protože s sebou přinesl látku s názvem metamorphite. Lidé zkrátka neumí tento element vydýchat...

Stejně jako ve S.T.A.L.K.E.R. hrách bude svět rozdělený na zóny s různou nebezpečností (červená zóna znamená automatickou radiaci, ve žluté nefunguje elektronika, zelená zóna je bezpečná), k dispozici budou dopravní prostředky včetně helikoptéry a globální AI systém zvaný X-Life má řídit činnost všech entit ve hře logickým způsobem.

Opravdu to zní jako S.T.A.L.K.E.R., tedy původní koncept hry, který se nikdy nepodařilo realizovat kvůli přílišné náročnosti. Zvládnou to vývojáři z West Games? Možná ano. Rádi by vybrali 50 tisíc babek, za které do hry implementují i RPG systém (vylepšování schopností) a úpravu zbraní. Když se vybere víc peněz, přidají do hry multiplayer, reálná US města a další drobnosti. Podívejte se sami, co slibují.

Areal chtějí tvůrci vydat na PC, PS4, Xbox One a Wii U, přičemž má jít o nelineární hru v otevřeném světě se spoustou hlavních a vedlejších questů. Zatím je však Areal jen slib na Kickstarteru, jakkoli zní lákavě.

Nejnovější články