Tvůrci série Metro vás v akci Arktika.1 pošlou do virtuální doby ledové
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci série Metro vás v akci Arktika.1 pošlou do virtuální doby ledové

7. 10. 2016 18:51 | Novinky | autor: Adam Homola |

Portfolio her pro VR headsety se každým měsícem rozšiřuje a už se naštěstí setkáváme i s projekty, které mají, alespoň od pohledu, daleko do technologických dem a ukázek. Jednou z velkých tříáčkových her by měla být nově oznámená Arktika.1 od vývojářů ze studia 4A Games. Ti mají na svědomí postapo sérii Metro a v přibližně podobném tónu chtějí pokračovat i ve virtuální realitě.

Arktika.1 tak bude střílečkou z pohledu vlastních očí a půjde o jednu z prvních her speciálně navržených pro ovladače Oculus Touch. Příběh hry se odehrává zhruba sto let v budoucnosti, kdy se svět dostal do nové doby ledové. Ta vyhladila většinu populace a poslední obyvatelná území se nachází jen kolem rovníku.

Přesto ale existují maličké kolonie lidí po celé zemi a jedním z nich je i ta vaše, umístěná v Rusku. Kolonie se vždy nachází na územích bohatých na suroviny, jenže o takto lukrativní lokaci má pochopitelně zájem každý. Vaším úkolem tak bude kolonii bránit nejen od nájezdníků, ale také od monster.

zdroj: Archiv

Dle slov tvůrců je Arktika.1 řádně temná, drsná a na poměry VR her vypadá po grafické stránce opravdu slušně. Jak to bude s hratelností ale ještě nevíme a první trailer nám toho kromě obyčejného střílení zase tolik neprozradil.

Nicméně díky relativně blízkému datu vydání bychom se mohli dočkat dalších materiálů relativně brzy. Vzhledem k úzké spolupráci s Oculus VR a navržením hry pro ovladače Oculus Touch bychom neměli počítat s vydáním hry pro HTC Vive nebo PlayStation VR.

Nejnovější články