Tvůrci RuneScape se pouští do karetního boje s Hearthstone
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci RuneScape se pouští do karetního boje s Hearthstone

14. 10. 2014 16:39 | Novinky | autor: Adam Homola |

Vývojáři ze studia Jagex, které znáte minimálně díky onlineovce RuneSpace, se možná chtějí svézt na vlně karetních sběratelských her. Nedávno ji přiživil titul Hearthstone od Blizzardu, který dokázal, že CCG žánr může být klidně mainstreamovou záležitostí. 20 milionů hráčů už přeci jenom nelze označit za partičku nerdů a nadšenců. Chronicle: RuneScape Legends, jak se hra od Jagexu jmenuje, bychom při tom klidně mohli označit za jablko, které nepadlo daleko od stromu, protože inspirace Hearthstone v ní zkrátka vidět je.

Zatím pracovní název napovídá, že Chronicle se má odehrávat ve světě Gielinor, který si můžete pamatovat právě z Runescape. Zatímco v Hearthstone: Heroes of WarCraft listujete knihou jen při prohlížení karet ve sbírce, v Chronicle: RuneScape Legends se v "živoucí knize" odehrává celá hra.

Hratelnost by se ale měla od blizzardího hitu přeci jen trochu lišit, například už jen zaměřením na budování questů a robustní možnosti pro sestavení vlastní cesty herním světem. V něm byste mimo jiné měli potkat i ikonická monstra a bossy z RuneScape, protože Chronicle má být se starou známou online hrou úzce provázán, minimálně co do reálií.

"Na Chronicle: RuneScape Legends jsme potichu pracovali už od začátku roku, abychom se ujistili, že to nebude jen zábavný zážitek pro hráče, ale že hra zapadne do bohatého příběhového pozadí RuneScape," řekl v tiskové zprávě James Sweatman, který na Chronicle pracuje jako hlavní designér.

Chronicle: RuneScape Legends by se měla na trhu objevit v průběhu příštího roku pro PC, Mac, tablety a jiná mobilní zařízení. Proti Hearthstone to budou mít vývojáři z Jagexu těžké, ale na druhou stranu nemusí mít každá hra 20 milionů hráčů.

Nejnovější články