Tvůrci Diablo a Torchlight představují rozmáchlou vesmírnou akci Rebel Galaxy
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Diablo a Torchlight představují rozmáchlou vesmírnou akci Rebel Galaxy

15. 10. 2014 11:39 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Zatímco další plány Runic Games jsou nejasné a Torchlight onlineovku čekat nemůžeme, o nové hře zakladatelů studia už je jasno. Travis Baldree a Erich Schaefer opustili Runic Games letos v březnu s cílem vyvíjet v rychlejším tempu jeden menší projekt za druhým. Založili tedy studio Double Damage Games, jehož prvotinou je rozmáchlá vesmírná akce Rebel Galaxy, která v zásadě popírá zmíněný tvůrčí záměr, protože rozhodně nepůsobí jako „malý“ či „menší“ projekt. Právě naopak.

Základ Rebel Galaxy tvoří akční souboje v hlubinách náhodně generovaného vesmíru, obchodování, interakce s ostatními postavami, přepady slušných obchodníků nebo hledání „pokladů“ ukrytých ve vracích volně se toulajících hvězdnými systémy. Rebel Galaxy se podle obrázků, videa a dosavadních informací tváří jako typická singleplayerová vesmírná střílečka, ve které si člověk sám vytváří příběh v každé nové hře prostřednictvím voleb během rozhovorů, ale zejména stylem hraní.

Akci se však člověk zjevně nevyhne bez ohledu na preferované povolání, protože jedním ze základních cílů tvůrců je hráči nabídnout potěšení z masivních bitev, během nichž létají od lodě k lodi stovky střel, torpéd nebo naváděných střel.

zdroj: Vlastní

Krom ovládání lodi a hlavních zbraní se může člověk přepnout do vybrané střílny na své lodi, aby mohl vést cílený útok na konkrétní část nepřátelské lodi. Nebo může místo u střílny či torpéda obsadit najatým AI pomocníkem, jejichž využití představuje jeden z několika strategických prvků. Jak tvůrci uvádí na homepage hry, Rebel Galaxy se sice soustředí na akci, ale i během ní by hráč měl přemýšlet a chovat se strategicky. Jinak po něm zbude ve vesmíru jenom vrak s proraženou dírou v trupu a vykradeným nákladním prostorem.

Náhodně generovaný nebude vesmír pouze co do složení jednotlivých hvězdných systémů. Generovat by hra měla i úkoly, mise a další dobrodruhy v singleplayerovém vesmíru. Můžete se s nimi dohodnout, snažit se je přechytračit nebo jejich návrh na spolupráci velmi nezdvořile odmítnout a jejich loď následně rozstřílet na cucky, jak názorně předvádí první video.

Rebel Galaxy vyjde na PC, PS4 a možná též Xbox One v průběhu příštího roku a hru se vyplatí sledovat nejenom kvůli lákavé premise, nýbrž i kvůli dosavadním projektům obou dvou tvůrců. Erich Schaefer byl hlavním designérem prvních dvou dílů série Diablo, Travis Baldree má na kontě úspěšný projekt Fate. A samozřejmě mají oba dva na kontě dva díly Torchlight. Výčet her, které dohromady i každý zvlášť stvořili by mohl být jen těžko zajímavější. Ve svém vlastním zájmu doufám, že Rebel Galaxy tento výčet rozšíří.

Nejnovější články