Tvůrci Deux Ex odhalili karetní hru Sienna Storm
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Deux Ex odhalili karetní hru Sienna Storm

21. 8. 2014 11:54 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Unikátní karetně laděnou videohru slibuje studio sestavené z veteránů vývoje nejen Deux Ex, ale i Neverwinter Nights 2 a Star Wars Galaxies Trading Card Game. Příběh o bývalém superšpionovi, který je v ohrožení života, a mimoděk odhaluje zákulisí globální konspirace, však bude namísto tradiční střílečky či RPG pojat jako karetní hra. A tvůrci nyní na Sienna Storm pořádají sbírku na Kickstarteru

Popravdě, čtení informací o Sienna Storm je zážitek ve stylu horské dráhy. Deux Ex! Neverwinter Nights 2! Špionáž! Konspirace! A pak najednou dojdete k pojmu "karetní hra" a pocítíte, jak v hrůze vykřikly miliony hlasů...

Videoherní formát však veskrze abstraktní karetní hře propůjčí o něco přístupnější kabátek pomocí animací a možná bychom tak v Sienna Storm mohli být svědky renesance karetních her pro jednoho hráče. Ne nadarmo se informace o Sienna Storm momentálně zaměřují především na rozkreslování zápletky plné agentů, black ops vojáků, stylizovaných záběrů na noirový Londýn nebo blízkovýchodní válečné zóny, a méně už na samotný herní obsah. 

Přesná pravidla prozatím nejsou úplně jasná, karetní povaha však slibuje velkou znovuhratelnost skrze košatý a nelineární příběh hry. Titul se navíc pyšní zajímavými cíli v KS kampani - při 260 tisících dolarech pro hru hudbu složí Alex Brandon, skladatel hudby pro Deux Ex, a při 370 tisících se jako kreativní konzultant přidá Chris Avellone z Obsidian! Ačkoliv navíc web obsahuje už přímo ručně malované ilustrace ze hry, dokončení hry je plánováno až na prosinec příštího roku.

V éře roguelike a sandbox her by inovovaný koncept abstraktní karetní záležitosti rozhodně mohl jak uspět, tak i svými principy oslovit počítačovými kartami doposud nepolíbené hráče. Koho tedy Sienna Storm zaujala, může ji něco přihodit tady. Na každý pád platí, že v příštích 27 dnech bude velmi zajímavé na měnícím se účtu hry sledovat, jak se pověst vývojářů pere se zvoleným žánrem.

zdroj: Archiv

Nejnovější články