Tvůrce Papers, Please chystá černobílou hru o záhadné lodi Obra Dinn
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce Papers, Please chystá černobílou hru o záhadné lodi Obra Dinn

26. 5. 2014 13:46 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Když Lucas Pope mluvil o tom, že by rád vydal vynikající Papers, Please i na PS Vita, utrousil též noticku, že pracuje na další hře. Nyní o ní konečně prozradil první informace a kupříkladu zápletka zní skvěle. Hra se jmenuje Return of the Obra Dinn a vypráví mysteriózní příběh jedné lodi. 

Obra Dinn patřila Východoindické společnosti a roku 1802 se vydala na cestu s dvěma sty tunami nákladu. Nikdy ale nedorazila k Mysu dobré naděje a byla prohlášena za ztracenou. 14. června 1808 se však Obra Dinn objevila v přístavu, s potrhanými plachtami a bez posádky. Ano, zní to skvěle! Zhostíte se role agenta Východoindické společnosti, který kvůli pojištění vyšetřuje, co se vlastně stalo.

Sám Pope píše: „Chtěl jsem sám pro sebe vytvořit nějakou výzvu, proto bude má nová hra velmi odlišná od čehokoliv, co jsem předtím dělal včetně Papers, Please. Hra bude méně nápaditá po stránce hratelnosti a místo toho chci experimentovat s renderováním, příběhem a technickými prvky. V současné době mám jen hrubý nástřel vyprávění, ale doufám, že na omezeném prostoru zvládnu vystihnout atmosféru záhady staré obchodní lodi.“

Return of the Obra Dinn nemá být o sbírání předmětů a prohledávání stop, ale jak přesně se má odlišovat Pope zatím nevysvětlil. Prozradil ale, že by Obra Din rád realizoval v 1-bit grafice, která mu evokuje dobu starých her na Mac, ovšem méně komiksové, více temně a černobílé.

Hru poběží na Unity 3D technologii, ale víc toho zatím nevíme. Je jasné, že vývoj hry se nachází teprve ve fázi příprav. Ale takový pěkný, dobový, atmosférický horor na lodi bych si nechal líbit.

Nejnovější články