Tvůrce Flashbacku připravuje tajemnou adventuru Subject 13
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce Flashbacku připravuje tajemnou adventuru Subject 13

18. 6. 2014 19:05 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Flashback se možná netěší stejné míře uznání jako Another World, ale neznamená to, že by Flashback byl horší nebo spíš méně legendární hra. Naopak, Flashback je natolik skvělá hra, že nepříliš vydařený loňský pokus o remake některé z fanoušků (ano i mě) spíš rozesmutnil. Zejména kvůli tomu, že remake měl pod kontrolou hlavní designér původní hry Paul Cuisset. Kdo jiný by měl být zárukou kvalitního remaku než původní tvůrce?! Doufám proto, že si Paul Cuisset napraví reputaci svým dalším projektem, kterým je tajemstvím prostoupená adventura Subject 13.

Konkrétních detailů o Subject 13 k dispozici moc není (a obrázků ještě méně). Na zatím neupřesněných (s PC snad lze počítat) platformách vydá v zatím nejasném termínu (letos asi ne) hru francouzský label Microids a hlavní „hrdina“ nese jméno Franklin Fargo. Není dobrodruh ani cestovatel, nýbrž uzavřený profesor fyziky, který se nemůže srovnat s vraždou své snoubenky Sofie během nevydařené loupeže. Jejím cílem měl být Fargo, dává si tedy smrt Sofie za vinu.

Šanci srovnat se s minulostí dostane Franklin Fargo jednou z rána, když se vzbudí v opuštěné vědecké laboratoři bez možnosti volně odejít. Jediný kontakt se světem má Fargo díky tajemnému hlasu, který ale vědce označuje za „Subject 13“.

Těžko říci, jestli se Fargo stal součástí zvrhlého experimentu, nebo jde o krkolomně sestavenou omáčku, vedoucí až k odhalení, že snoubenka mrtvá není. Vyřešíme to až během hraní, které spočívá v interakci s okolím a předměty v tradičním adventurním stylu. Sbírání a používání předmětů bude ve hře na denním pořádku stejně jako řešení hádanek, aby se Fargo dostal ven a zároveň zjistil, kdo a proč ho vlastně uvěznil.

Znovu zopakuju, že neznáme termín vydání, ani cílové platformy. Zbývá tak hlavně naděje, že Paul Cuisset chytil v Subject 13 vývojářskou slinu a dokáže po dvojici zklamání (remake Flashbacku, příšerná hororovka AMY) opět potěšit srdce každého hráče.

Nejnovější články