Tahové RPG Acaratus kombinuje steampunk se středověkem
zdroj: tisková zpráva

Tahové RPG Acaratus kombinuje steampunk se středověkem

25. 2. 2016 19:04 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Na Steamu se objevila early access verze taktického RPG Acaratus, které kombinuje středověk se steampunkem, tahovou strategii s karetní hrou a ještě přihazuje mechy. A jak podobný mišmaš vypadá, potažmo v praxi funguje, předvádí tvůrci ze švédského studia Nodbrim Interactive na záběrech ze hry.

Hlavní postavou zápletky je bývalá otrokářka Adina, která se po posledním válečném konfliktu ocitla na druhé straně barikády, a stala se vůdcem aktivit rebelů proti nadvládě císaře Heliose. Z jeho područí je zapotřebí vysvobodit zotročené obyvatelstvo s pomocí parou poháněné technologie - hlavně mechů.

RPG prvky se ve hře projevují hlavně v možnosti si mechy stavět a dále vylepšovat. Volit lze mezi defenzivními a útočnými (ať už na blízkost či na dálku) schopnostmi, ale k dispozici jsou i různé perky a boosty. Cílem je každopádně vytvořit armádu strojů, které se svými vlastnostmi budou vzájemně doplňovat v boji proti nepříteli. Bitky jinak probíhají na tahy, jak názorně předvádí video. A právě během nich využijete získané karty, s jejichž pomocí lze měnit taktiku a vytvářet komba.

zdroj: Archiv

První early access verze nabídne část kampaně včetně tutoriálu a k tomu skirmish proti AI. Plná verze hry nabídne tříaktovou kampaň a řadu online režimů včetně PvP na dedikovaných serverech. Cena hry je finální a během vývoje či po vydání plné verze se nezmění a za zmínku rovněž stojí, že v early access režimu hodlají tvůrci zůstat zhruba rok. Pokud vás Acaratus zaujala, můžete tvůrce podpořit koupí early access verze na Steamu.

Nejnovější články