Survivor mód pro Far Cry Primal hrozí permanentní smrtí vás i vašich ochočených zvířat
zdroj: tisková zpráva

Survivor mód pro Far Cry Primal hrozí permanentní smrtí vás i vašich ochočených zvířat

31. 3. 2016 12:26 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

V pravěku mohlo být setkání s šavlozubým tygrem lehce fatální a neexistoval luxus v podobě načtení uložené pozice. To samé si nyní řekl i Ubisoft a Far Cry Primal tak dostává po vzoru Fallouta 4 nový Survivor mód, který kromě řady nových rizik nabídne především permanentní smrt.

Ta nebude nutným prvkem nového Survivor režimu, ale pouze jeho volitelnou součástí. Co ale bude hned na začátku zapnuté a v čem hráči volbu mít nebudou, jsou odolnější protivníci a ukazatel staminy. Ten se bude s během po mapě spotřebovávat a stejně tak jej bude spolu se zásobami jídla vyčerpávat i rychlý přesun po mapě.

Standardně bude vypnutá i minimapa ve hře a dohled v objevených oblastech bude slabší. Krocení divé zvěře bude také náročnější a některé ze zvířat budou hráči muset nejprve zranit, a to klidně až na polovinu života. Obrovská změna tkví v systému ochočených zvířat. Ta, když zemřou, jsou pryč definitivně, nejde je opětovně vyvolat z menu. Jistě, běžná zvířata si můžete znovu ochočit, ale pokud jste měli nějaký vzácný exemplář, může se stát, že už jej podruhé nezískáte.

V přiloženém videu pak game director Thomas Simon láká na 7. duben, kdy se budou zájemci moci podívat na Twitch, kde autoři budou novinky v praxi streamovat. 12. dubna pak Survivor mód vyjde, a to ve formě zdarma šířeného patche.

zdroj: Archiv

Nejnovější články