Středověké RPG Rustler si tropí žerty z her od Rockstaru
zdroj: tisková zpráva

Středověké RPG Rustler si tropí žerty z her od Rockstaru

12. 12. 2019 9:33 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Kdo potřebuje nové Grand Theft Auto, když je tu Rustler alias Grand Theft Horse. Staňte se středověkým zlodějíčkem v otevřeném světě plném narážek s poťouchlými úkoly, kraďte koně, zabíjejte udatné rytíře, perte se se strážemi a okrádejte chudé sedláky. Rustler od Jutsu Games bezostyšně vykrádá Bully, Red Dead Redemption i GTA z ptačí perspektivy a hlavně – vůbec se za to nestydí.

V chystaném topdown akčním RPG nebudete hrdinou. V tomto životě vám zkrátka karma nadělila právo být troufalým padouchem namísto statečného reka a nikdo vám nedá půlku království ani princeznu potom, co zabijete draka. Jste obyčejný, prostý zlodějíček, který se snaží zbohatnout s vynaložením co nejmenšího úsilí a ideálně přitom neumřít.

Rustler chce parodovat zaběhlé praktiky RPG žánru. Ve středověkém zasazení si prý tvůrci nemusí dělat hlavu ani s historickou přesností, ani s politickou korektností, dveře satiry jsou proto doširoka otevřené. Úkoly budete tedy plnit pro místní hrubiány a ožraly, zkažené kněží, vykořisťující obchodníky, úplatné stráže a spoustu dalších existencí.

zdroj: Jutsu Games

Stejně jako v GTA ale stejně budete ignorovat úkoly a radši se pustíte do páchání chaosu, tím si jsou tvůrci jistí. Shoďte chrabré, ale neskutečně hloupé rytíře z koně a podmaňte si s pomocí dostupných zbraní hrad i celé město. Bude vaší volbou meč, kopí či luk? Nebo podobnými výdobytky opovrhujete a spokojíte se s vidlemi? Někdo si dokonce vystačí jen se zesměšňováním a bude na své rivaly vrhat exkrementy. Je to na vás. Ale pozor, kde zaparkujete svého koně, vzpomeňte si na Monty Pythony a jejich odtahovku.

Vaším „hrdinou“ bude Guy, který si na vlastní kůži užije výdobytků feudalismu v podobě třídní nerovnosti, zapojit se ale může třeba i do honů na čarodějnice. Pořídíte si své osobní rádio v podobě vlastního barda, který může chodit všude za vámi a písničku na něm přeskočíte poctivým lepancem. Lepší než Spotify.

Na každý pád vás v Rustlerovi čeká poctivá porce parodie. Datum vydání prý vývojáři brzy oznámí na svém Steamu.

Nejnovější články