Středověká strategie Foundation vychází v early accessu
zdroj: tisková zpráva

Středověká strategie Foundation vychází v early accessu

5. 2. 2019 7:50 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Zajímavou strategii o stavění středověkých vesniček vám zevrubně představil Patrik už skoro před rokem, kdy bojovala o přízeň hráčů na Kickstarteru. Hra bez klasické stavěcí mřížky je zaměřená na „organický vývoj“ a o tom, jak asi kdysi dávno města a vesnice opravdu přirozeně vznikaly, se už můžete poučit na vlastní pěst v předběžném přístupu, ve kterém Foundation prozatím vyšla.

V této chvíli tam přirozeně není veškerý obsah, který tvůrci z Polymorph Games chtějí nabídnout ve finální verzi. Cesta k ní jim podle prozatímních plánů zabere asi rok, během něhož by do Foundation měl přibýt třeba přirozený profesní vývoj, editor map, systém cest, ale i pohodlnější uživatelské rozhraní, lepší prostředí pro modderskou komunitu anebo achievementy.

Předběžný přístup tak momentálně obsahuje 4 mapy s 30 druhy budov, což je podle odhadu vývojářů asi 40 % výsledného obsahu. Jako v téměř každé budovatelské strategii se stáváte pánem určitého dílku území, ve Foundation dosud nedotčeného lidskou rukou. A musíte pro své poddané vybudovat fungující osadu, která zvládne fungovat na okolo dostupných zdrojích.

zdroj: Polymorph Games

Polymorph Games by tenhle už mírně otřepaný žánr chtěli redefinovat právě aspektem organického vývoje. S nějakým tím základním územním plánováním sice přijdete vy, vaši poddaní ale přiloží ruku v dílu a budou se sdružovat hlavně tam, kde jim to přijde logické.

Zatímco hrad si tak sice postavíte na kopci, lidi zajímá hlavně voda a úrodná půda, nějakým centrem veřejného dění bude zřejmě tržiště, však to znáte. A jestli ne, můžete Foundation použít jako hezkou středověkou učebnici.

Vývojáři ji vystavěli na svém vlastním enginu Hurricane, který podporuje mody už v základu a je speciálně optimalizovaný pro fungování tisíců individualit najednou, takže výstavbě vašeho živoucího středověkého městečka už nestojí nic v cestě. Foundation najdete v této chvíli v předběžném přístupu na Steamu.

Nejnovější články