Square Enix představili Lost Sphear, nové JRPG od tvůrců I Am Setsuna
zdroj: tisková zpráva

Square Enix představili Lost Sphear, nové JRPG od tvůrců I Am Setsuna

31. 5. 2017 13:24 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Tokyo RPG Factory nám svým debutovým titulem I Am Setsuna dokázali, že klasická devadesátková JRPG mají své místo i na dnešním trhu. Svého řemesla (a jména) se naštěstí hodlají držet a lákají nás trailerem na jejich druhý titul Lost Sphear. Navíc kromě PC a PlayStation 4 jejich nový titul vyjde i na Nintendo Switch.

Lost Sphear (ne, nejde o překlep) vychází z principů předešlé hry studia. Bere si její systém dialogů, pohled shora na partičku dobrodruhů bloudící krajinou, vylepšuje Active Time Battle systém a to vše za doprovodu malebných tónů. Autoři totiž hodně sází na umělecký dojem ze hry a také hlubší obsah, než jen řešení ideálního buildu party.

Příběh hry vás zavede do odlehlého městečka, které se mladému chlapci Kanatovi doslova vytrácí před očima. Ztrácejí se jak lidé, tak i ulice a usedlosti. Kanatovi nezbývá jiná možnost, než se s partou přátel vydat na nebezpečnou cestu za záchranou celého světa. Pokud se mu to nepovede, vše bude ztraceno v zapomnění.

zdroj: Archiv

Partička na cestě soustředí veškeré své úsilí na přetavení vzpomínek na daná místa ve fyzickou hmotu a snaží se tak znovu vystavět zapomínaný svět. Bránit jim v tom budou fantasy bytosti a bossové všeho druhu, se kterými se utkáte v klasických ATB soubojích.

Lost Sphear je naplánováno na začátek roku 2018 na PlayStation 4, Steam a Nintendo Switch za 49.99 dolarů. Pokud si hru předobjednáte na výše zmíněné konzole (Steam má smůlu), obdržíte při vydání dvě skladby ze hry. To není zrovna moc, ale kombinace piánka a houslí z traileru je prostě úžasná.

Nejnovější články