Space Hulk se vrátí na PC příští rok jako strategie
zdroj: tisková zpráva

Space Hulk se vrátí na PC příští rok jako strategie

11. 12. 2012 11:39 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Kombinace pomalé a tísnivě klaustrofobické střílečky s taktickou částí byla jednou z velkých devíz Space Hulk: Vengeance of the Blood Angels. Ale to už je 17 let! A od té doby se na Space Hulk licenci jenom práší, pokud jde o její převedení do podoby počítačové nebo konzolové hry. Nosil bych dříví do lesa, kdybych říkal, jaká je to škoda, protože při správném zpracování může mít Space Hulk hra neuvěřitelnou atmosféru a koule. Plížení chodbami v očekávání nenadálého útoku genestealerů…je přinejlepším na dostatečnou zásoby trenýrek. Bohužel, ono to čekání na podobnou hru se ještě na nějaký ten jár protáhne. Bojím se totiž, že na tom nezmění nic ani čerstvě oznámený titul s prozaickým názvem Space Hulk, který vyjde PC, Mac a iOS v příštím roce.

Space Hulk nevypadá špatně, aby nedošlo k omylu. Dánové z týmu Full Control se snaží do herní podoby převést deskovou hru, konkrétně kampaň Sin of Damnation z třetí edice deskovky. Výsledkem by měla být tahová strategie s kampaní hratelnou v singleplayeru i kooperaci, v nichž povede (logicky) klaustrofobickými chodbami starých vesmírných korábů bandu nabušených Space Marines do boje proti genestealerům.

V multiplayeru, který by navíc měl fungovat meziplatformově, si samozřejmě budete moci zahrát i za genestealery, a v balíčku s hrou bude přibalen i editor úrovní. Tiskovka hovoří o 3D grafice, ale protože obrázky ani video přímo ze hry není, tak není jasně, jestli to bude first-person, third-person nebo izometrie. Osobně sázím na třetí variantu.

zdroj: Archiv

Hra vyjde příští rok pouze digitálně a soudě dle portfolia dánského týmu Full Controll, bude to spíše menší záležitost. Rád bych se ovšem mýlil, důvody jsem popsal už výše. Při tom mě tak napadá, že bych vlastně Space Hulk: Vengeance of the Blood Angels nebo o dva roky starší původní Space Hulk rád viděl třeba na GoGu. Je čas updatovat wishlist.

 

Nejnovější články