Sony končí podporu aplikací YouTube a mapy pro Vitu
zdroj: tisková zpráva

Sony končí podporu aplikací YouTube a mapy pro Vitu

28. 1. 2015 18:15 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Bez dalšího vysvětlení či udání důvodu ukončí v brzké době Sony podporu dvojice aplikací pro handheld PS Vita. Řeč je o mapách a integrované YouTube aplikaci. Včera to Sony oznámila na svém Twitter účtu, důvody však neuvádí tam, ani kdekoli jinde. Zřejmě to má co dočinění s prostým faktem, že majitelé handheldu aplikace nevyužívají, což jde ruku v ruce s tím, že jde primárně o herní zařízení. Sony se sice snažila zpočátku představit PSV jako zařízení multimediální, ale brzy od toho naštěstí ustoupila. Naopak poslední dva roky Sony prezentuje PSV takřka výhradně jako herní zařízení na straně jedné, a šikovného sidekicka ke konzoli PS4 na straně druhé. A protože se to dle zástupců firmy pozitivně projevuje na prodejích PSV, není důvod multimediální tvář handheldu včetně aplikací dále podporovat. A tak musí z kola ven.

Podpora YouTube aplikace skončí 20. dubna, stáhnout však již nejde ode dneška. Mapy jako takové ztratí podporu s březnovým updatem firmwaru. V případě YouTube ale samozřejmě platí, že videa půjde sledovat skrze klasický webový prohlížeč konzole, funkcionalitu map však uživatelé a hráči ztratí docela. Ovšem ruku na srdce - kdo z vás je někdy použil? Ovšem tak jednoduchý odchod map přeci jen nebude.

S rozloučením se s mapami budou muset majitelé konzole rovněž oželet některé z funkcí služby Near. Ta již nově nebude moci sahat do sytému pro lokaci konzole a dokonce ani nedokáže zobrazovat mapy. Troufám si tak směle tvrdit, že je jen otázkou času, než ze systému zmizí i tato drobná aplikace vyhledávající v blízkém okolí potencionální kamarády ve zbrani. Na druhé straně však Sony hrdě prohlašuje, že funkcionalita kterékoli z her ohrožena nebude.

Podrobnější informace si můžete přečíst v nově zveřejněných FAQ článcích - jeden pro YouTube a druhý pak pro mapy a službu Near.

Nejnovější články