Sci-fi 3030 Deathwar Redux kombinuje adventuru s vesmírnou střílečkou
zdroj: tisková zpráva

Sci-fi 3030 Deathwar Redux kombinuje adventuru s vesmírnou střílečkou

5. 5. 2016 19:15 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Před pár dny na Steamu vyšel nezávislý titul 3030 Deathwar Redux, který nabízí neotřelou žánrovou kombinaci. Míchá v sobě adventury typu Indiana Jones and the Fate of Atlantis a vesmírnou střílečku. V jádru jde o explorativní akci ve sci-fi, k níž ale vývojáři přidali i adventurní prvky v rámci průzkumu vesmírných stanic a rozhovorů s NPC.

Na začátku nebylo slovo, nýbrž mrtvola a to v v blízkosti hlavního hrdiny Johna Falcona. Kde přebýval jeden nebožtík pro změnu chyběl vesmírný koráb plný zlata. Jak tyto dvě věci souvisí je zpočátku záhada. Jenže na začátku hry má Johnny jiné starosti, než řešení záhad, protože na dveře mu klepe policie.

Kam povedou vaše kroky, to je už jen na vás. 3030 Deathwar Redux nabízí otevřený svět, ve kterém si cestu určují hráči samotní. Je tak pouze na nich, zda se vydají na dráhu obchodníka, těžaře, piráta, či zda se vrhnou vstříc vyřešení hlavní dějové linky hry.

Tu hráči uvidí v dvourozměrném a relativně minimalistickém kabátku, jedná se ale o pokrok od verze hry z roku 2014 - která je pro změnu remakem devět let starého titulu. Až tahle edice se ale dočkala vydání na Steamu. Zatím tedy jen v early access verzi, v níž si ale pobude maximálně několik měsíců.

Nové verze se prezentuje ostřejší grafikou, vyšším rozlišením, lepším vybalancováním i s vylepšeným soubojovým systémem. Navrch autoři nechali nabobtnat tutoriál hry, opravili řadu chyb, upravili ovládání, přidali řadu vedlejších postav i úkolů a navrch přidali vesmírné závody.

Ty probíhají ve vesmírných lodích, které si během kampaně vylepšujete a pipláte. V tomto ohledu se lze věnovat komplexnímu vývoji a úpravě lodí, na nichž půjde vylepšovat vše – počínaje předními stěrači až po komplexní zbraňové systémy.

Ovšem správa lodí, závody i souboje v nich tvoří pouze jednu z rovin hry. Tou další a neméně důležitou složkou je právě adventurní část, ve které se hráči budou moci věnovat rozhovorům, poflakováním po vesmírných barech, korábech i základnách. Činností ve hře je spousta a 3030 Deathwar Redux rozhodně má co nabídnout.

zdroj: Archiv

Nejnovější články