Resident Evil: Revelations 2 vyjde ve čtyřech epizodách a bez online kooperace
zdroj: tisková zpráva

Resident Evil: Revelations 2 vyjde ve čtyřech epizodách a bez online kooperace

11. 9. 2014 13:59 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Vlastně jde o rituál, který se opakuje s představením každé nové Resident Evil hry. Dlouholetí příznivci série vylezou se svých děr a doufají, že nový díl bude více o přežití a méně o akci. Vím to, jsem jedním z nich. A jakkoli u několika posledních RESI dílů zůstávalo pravidelně jen u doufání a naděje, která posléze zhasla, RESI: Revelations 2 by konečně mohla prokletí prolomit a nabídnout vytouženou „survival“ hratelnost. Schválně ale nepíšu o hratelnosti první tří dílů, vůči kterým se Revelations 2 vymezuje nejenom důrazem na kooperaci, ale hlavně epizodickým formátem! (Update: v článku nyní najdete i první trailer)

Capcom se rozhodl experimentovat a Revelations 2 začne na začátku příštího roku vydávat s týdenním odstupem po epizodách. Celkem budou čtyři a po jejich vydání bude hra dostupná v celku na disku i digitálně. Jedna epizoda má stát 6 dolarů, komplet čtyř epizod přijde v digitální podobě 25 dolarů a disková verze vyjde zájemce na 40 dolarů. K základní hře přitom dostanou ještě blíže nespecifikovaný obsah navíc.

Proč tak podivný systém? Capcom chce rozdělením hry na epizody dosáhnout vyššího a trvalejšího zájmu o hru. Představa je taková, že hráči budou o ději každé epizody a závěrečných cliffhangerech vzrušeně debatovat nejenom na obecném internetu, ale i na homepage hry či spíš celé série. Jakým způsobem má spekulování a debatění o hře vypadat, prý Capcom oznámí později. Tvůrci si však věří, protože Revelations 2 označují v tiskové zprávě sami za „hororovou událost sezóny“. Cha, ještě se uvidí!

V Revelations 2 nabídne vedle příběhové kampaně i módy další, ale o těch se dozvíme podrobnosti později. Zatím je tedy jasné, že v rámci příběhového základu budou Claire Redfield a Moira Burton bojovat o své životy na vzdáleném ostrově (o něm už jsme rovněž psali), který je plný nepřátel zvaných „postižení“. Jsou mnohem agilnější a chytřejší než zombíci (umí používat i základní zbraně), proto je potřeba využívat schopností obou děvčat (Moira umí nepřítele na chvíli oslepit, Claire ho pak snáz sejme) ve vzájemné kooperaci, aby obě dvě přežil.

zdroj: Archiv

V singleplayer módu se hráč musí mezi Claire a Moirou přepínat, aby se mohl dostat dál přes nepřátele i hádanky, v kooperaci vezme ovládání Moiry do rukou živý hráč. Bohužel nepůjde o online kooperaci, pouze off-line, což je samozřejmě škoda. Ale nevadí, pokud Revelations 2 nabídne skutečný boj o přežití v typickém RESI prostředí a s roztomile archetypálními RESI charaktery, budu spokojený i s tím obyčejným singleplayerem. Uvidím však podle podrobnějších informací o hře, které hodlá Capcom vypouštět v dalších týdnech a měsících.

Resident Evil: Revelations 2 se každopádně dočkají na začátku roku 2015 majitelé platforem Xbox One, Xbox 360, PS3, PS4 a samozřejmě PC. 

Nejnovější články