První Darksiders se vrátí v remasterované Warmastered Edition
zdroj: tisková zpráva

První Darksiders se vrátí v remasterované Warmastered Edition

28. 7. 2016 17:20 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Nordic Games se rozhodli svou nakoupenou pozůstalost po THQ a tedy i vývojářích z Vigil Games (více v tomto článku) zužitkovat do posledního bajtu. Po loňské remasterované Deathinitive Edition druhého dílu Darksiders vydají i zmodernizovanou verzi první hry, opět s „vtipným“ názvem - Warmastrered Edition. Ta bude 25. října k dispozici na PC, PS4, Xbox One a Wii U. Jak byste čekali, bude obsahovat především vylepšenou vizuální stránku, přičemž z hlediska hratelnosti zůstane hra netknutá, tak tomu bylo i u aktualizované verze Darksiders II (viz recenzi).

Z hlediska vylepšení tak počítejte s 1080p, dvojnásobným rozlišením textur oproti původní hře, vylepšeným renderováním, lepšími stíny, post processingovými efekty a 60 FPS, respektive s 30 FPS na Wii U. Nutno říct, že nová edice vyjde pod sympatickou cenovkou 20 eur. Za novou verzí studio KAIKO, kteří dělali Xbox One verzi Deathinitive Edition.

Otázkou je, zda bude zájem o remaster první Darksiders, která se žánrově teprve hledala a teprve druhá hra opravdu zabodovala. Mix bojovky a akčního RPG v první hře občas zaškobrtnul a nevěděl, v kterém žánru zrovna chce být. I tak bylo ale dobrodružství Války solidní zábavou.

Za připomenutí stojí, že v Darksiders hrajete za Válku, prvního z jezdců Apokalypsy, který se přimotal do konspirace na pozadí apokalyptické války Nebes s Peklem. Svět z pera komiksového scenáristy Joea Madureira patří mezi největší klady hry a je škoda, že s koncem THQ padla i naděje na další díly, které by se věnovaly zbývajícím dvěma jezdcům – Hněvu a Sváru (v tomhle se Darksiders odlišují od biblické předlohy).

Opět tedy platí, že pro ty, kteří hru už prošli, asi nemá pořízení Warmastered Edition smysl. Pokud jste ale s Darksiders tu čest neměli, cesta Války pořád nabízí solidní, byť ne bezchybnou, zábavu. Válka sice na Smrt z hlediska hratelnosti nemá, ale pořád je to slušná akce s poutavým a barvitým apokalyptickým světem a mytologií. Video z Warmastered Edition ještě není a tak vezměte za vděk alespoň prvními obrázky.

Nejnovější články