Postavte se v Africe žízni i hladu v chystaném datadisku pro Democracy 3
zdroj: tisková zpráva

Postavte se v Africe žízni i hladu v chystaném datadisku pro Democracy 3

3. 11. 2015 17:23 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Na začátku příštího roku vyjde na PC a pravděpodobně i na Macu další pokračování politické strategie Democracy. Nejedná se však o plnohodnotný další a číslovkou označený díl, ale o samostatný datadisk k dílu třetímuDemocracy 3: Africa vtáhne za přítomnosti povědomých mechanismů hráče do dějství na africký kontinent, kde se pokusí o dovedení svého národa k prosperitě a kde se postaví novým výzvám a obtížím.

Na výběr bude z dvacítky zemí, z nichž každou sužují trochu jiné problémy. Konečný cíl je však jasný – prosperující a šťastný národ. Volbu Afriky jako dějiště hry pak ospravedlňuje Cliff Harris, majitel vývojářského studia Positech Games, tak, že se jednoduše jedná o krajinu ve hrách krajně opomíjenou. A když už, tak se nikdo nepodíval na zoubek těm pravým problémům, mezi které patří nedostatek potravin, omezený přístup k vodě a negramotnost.

Samostatné rozšíření pak nabídne nový soundtrack, aktualizovanou grafickou stránku hry a samozřejmě také novou sadu demograficky specifických problémů, kterým se musí hráči naučit čelit. Tvůrcům tento datadisk zároveň poskytuje cennou možnost znovu navštívit univerzum Democracy 3 a poupravit kupříkladu ty mechanismy, které se časem ukázaly být slabšími. Bohužel, na toto konto nejsou vývojáři z Positech Games na detaily příliš sdílní.

Z novinek se však dozvídáme o možnostech humanitární pomoci či o zahraničních investicích, nic z toho však nechodí zadarmo a všechno má svoji cenu. Co se zemí týče, tak tvůrci avizují, že se můžeme těšit na Nigérii, Egypt, JAR, Keňu, Ghanu, Zambii, Senegal, Tunisko, Botswanu a na Mauricius. Ke štěstí si pak hráči budou moci dopomoci například i trochou té korupce.

Pro zájemce o tento specifický typ strategií je určitě záhodno také zmínit to, že v současné době je na Steamu ve slevové akci třetí díl.

Nejnovější články