PES 2013 ubere plyn a přizve Cristiana Ronalda
zdroj: tisková zpráva

PES 2013 ubere plyn a přizve Cristiana Ronalda

24. 4. 2012 12:23 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Cristiano Ronaldo je výrazná osobnost, na první pohled. A jako taková budí pozitivní i negativní emoce. Mám třeba kamaráda, který jej nesnáší od pohledu tak, že i kdyby ho bavily virtuální fotbaly, tak by třeba PES 2013 hrát prostě nemohl už jen kvůli faktu, že hru svou osobností zaštiťuje právě Cristiano Ronaldo. Naštěstí, skuteční fandové herních fotbálků se takovými margináliemi nezaobírají a jde jim o to, jaká bude hra samotná a s čím letošní ročník PES přijde. Podle oznámení, které bylo symbolicky načasováno tak, aby kolidovalo s dnešním vydáním Euro 2012 DLC pro FIFA 12, toho chce letošní PES přinést opravdu hodně.

V prvé řadě prý vývojáři trošku zpomalili hru, zejména tedy pohyb s míčem, aby měli hráči více času na aplikaci svého herního stylu a tím pádem měli větší vliv na hru. Rychlost driblingu lze samozřejmě měnit, ale když dojde na souboj jeden na jednoho, menší kalup se bude hodit. V tomto ohledu jsou slíbeny nové možnosti ťukesu se spoluhráči, kdy si třeba budete moci určit, kam vám ten jouda má naběhnout, aby vám to hned z první mohl zase vrátit do běhu.

Těch slibů ohledně ovládání je opravdu hodně a mezi novinkami se tak ocitají nové možnosti zpracování míče, opět o kus větší svoboda pohybu s míčem a plně manuální nahrávky i střelba. Úpravami si prý prošel i celý systém bránění, kdy už vedle možnosti stínění nebo výpadu máte i možnost zpomalení útoku. Rozumnější a zodpovědnější chování si prý na hřiště donesou i gólmani, kteří dostali do vínku zbrusu nové animace, lepší reakce na nestandardní situace a tak dále a tak dále.

zdroj: Archiv

V tiskovce čtu i sliby ohledně lepší AI, což by mělo zápasy činit více realistické, ale to už je takový kolorit, to prostě při oznámení nového ročníku PES nebo FIFA nesmí chybět. Stejně tak nesmí chybět slib ohledně zvýraznění vzhledu i schopností top hráčů. Až ostrá hra ale ukáže, jestli to jsou PR sliby, nebo skutečnost. PES 2013 vyjde na PlayStation 3, Xbox 360, PC, PlayStation 2, PSP, Nintendo 3DS a Wii letos na podzim. V nabídce chybí překvapivě PS Vita a cítím potřebu zdůraznit, že výše uvedené informace vztahují pouze na verze pro PC, PS3 a X360, možná částečně i na Wii. Od zbylých verzí bych žádné zázračné pokroky oproti PES 12 nečekal – jen tak ze zkušenosti.

Nejnovější články