Orcs Must Die! Unchained posouvá sérii k free to play multiplayeru
zdroj: tisková zpráva

Orcs Must Die! Unchained posouvá sérii k free to play multiplayeru

14. 4. 2014 11:11 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Série Orcs Must Die! je nenápadná, ale úspěšná díky své postupně se rozvíjející mechanice, která kombinuje akční hru s tower defense. V druhém dílu došlo k rozšíření v oblasti multiplayerového hraní a nyní se boj s orky přesouvá do čistě soupeřivého multiplayeru. Nově oznámená hra se jmenuje Orcs Must Die! Unchained a společně s free to play modelem adoptovala pár prvků známých spíše z MOBA her.

Tvůrci z Robot Entertainment se samozřejmě nechtějí vzdát svého základního modelu. Takže jsou v Orcs Must Die! Unchained pořád hrady, které ověsíte spoustou pastí, aby je společně s vašimi schopnostmi bránily. Jenže tentokrát už nebudete stát proti umělé inteligenci, ale inteligenci nepřátelského týmu tvořeného až pěti živými hráči.

Patrick Hudson vysvětluje tento odklon od původní formulky následovně: „Po první hře od nás fanoušci chtěli podporu kooperace a my jsme ji dodali v Orcs Must Die! 2. Následně jsme vyslechli, že chtějí kompetetivní hraní. Odpovědí tedy je Orcs Must Die! Unchained.“

omdu zdroj: tisková zpráva

V rámci změny herního systému nyní bude základní hra zdarma a vy si můžete dokupovat všechno možné, primárně asi hrdiny. Bude jich ve hře několik desítek a právě tímto evokuje Orcs Must Die! Unchained MOBA hry.

Zůstává však bránění hradu z pohledu třetí osoby a tedy tower defense aspekt hry, byť tomu autoři říkají Fortress Siege. K hrdinům samozřejmě budou i nové skiny, váš takticky arzenál doplní nové pasti a je jen otázka, za co se bude platit a za co ne.

Momentálně se můžete podívat do Founders programu, kde si kromě spousty bonusových předmětů můžete zaplatit i vstup do alfa či beta verze. Plná hra totiž vyjde až koncem tohoto roku. Nabídne tedy soupeření živých hráčů až do maximální velikosti 5 proti 5.

Otázkou je, jak se Robot Entertainment podaří ukočírovat free to play model, který podle Founders programu vypadá absurdně draze. Tím spíše, že jde sice o Early Access, ale pro hru, jejíž základ bude distribuován zdarma. Uvidíme tedy koncem roku, kdy Orcs Must Die! Unchained vychází na PC.

zdroj: Archiv

Nejnovější články