Nezávislý Shelter vás vtělí do matky jezevčice
zdroj: tisková zpráva

Nezávislý Shelter vás vtělí do matky jezevčice

15. 4. 2013 15:10 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Švédové z Might and Delight nám v minulosti přinesli povedenou plošinovku Pid a tentokrát to zkouší na Steam Greenlight s něčím méně tradičním. Jejich chystaný titul Shelter vás totiž vtělí do role (kožichu) jezevčice, která se musí postarat o svá mláďata, s nimiž musela opustit dosavadní obydlí. Nyní je na ní, aby v krásném, leč nebezpečném světě našla nové doupě pro sebe a své potomky.

Žánrově půjde o poněkud nevyhraněnou hru, což potvrzují i tvůrci: „Naším cílem je vytvořit pohlcující zážitek, který vás donutí cítit se zranitelně uprostřed neúprosné divočiny. Neříkáme, že je příroda krutá, ale to, co matka a její mláďata zažijí, je prostě život. Nebudou tu žádné boje s bossy. Žádné prvky dobra a zla. Je to prostě o přežití a ochraně svých potomků“.

Nápad je to jistě vynikající, tím spíše, pokud se podaří do hry opravdu otisknout tvrdost přírody v její podobě necenzurované vysílacími ratingy. Na druhou stranu nevím, zda bych měl sílu opakovaně hrát titul, kde uslyším realistický nářek zabíjených jezevčat... A to by právě k cílenému prožitku muselo patřit. Shelter je rozhodně zajímavě znějící projekt a bude dobré  sledovat, co se z něj vyvine.

...

Nejnovější články