Nadějně vyhlížející sci-fi horor Solarix se blíží datu vydání
zdroj: tisková zpráva

Nadějně vyhlížející sci-fi horor Solarix se blíží datu vydání

28. 1. 2015 12:18 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Minulý rok jsme vám krátce představili sci-fi akci Solarix, jež se hrdě hlásí k odkazům sérií Thief či System Shock. Jak uvádí nedávný příspěvek na oficiální Steam stránce hry, autoři dospěli do stádia alfaverze a prvními průchody aktuálním buildem hry zjistili, že mají ještě stále co vylepšovat. To ale zatím nic nemění na tom, že na Steam stránce stále visí počátek letošního roku jako datum vydání. Otázkou ovšem je, zda to nebude znamenat spíše vstup do Early Access programu, neboť, jak sami autoři přiznávají - momentálně není třeba hru pouze ladit, ale také dodat nový obsah.

Ať už to s vydáním plné verze hry bude jakkoli, Solarix by neměla ujít pozornosti žádnému fanouškovi kvalitních hororových akcí. Autoři ze studia Pulsetense Games slibují přinést kvalitní zážitek, jehož hlavní devizou bude nejen hutná atmosféra slibující neustálé napětí a strach, ale především pak prostorné otevřené úrovně, ve kterých si budou moci hráči sami volit, jakým způsobem se dostanou na konec. Máte raději akční jízdu? Nevadí, stejně tak si ale na své prý přijdou i hráči vyhledávající tišší způsob hry a vůbec ti, kteří mají averzi k hektolitrům krve.

Ovšem jako v každém správném survival hororu akční jízda není na pořadu každého dne a bude třeba hlídat náboje a sílu protivníka - jen tak se prostřílet úrovní zkrátka a dobře možné nebude. Příběh samotný se pak částečně odkazuje na povedený první díl série Dead Space – ve hře se ujmeme role inženýra, který se snaží přežít na základně, kde začal řádit neznámý virus.

zdroj: Archiv

Co se stalo budeme muset zjistit sami a na vlastní pěst - samotná vesmírná laboratoř se však zaměřovala manipulací lidských genů. O zmutované nepřátele tak určitě nouze nebude. Vedle akce a plížení se prostředím zamořeným zmutovanými protivníky se však také můžeme těšit i na další prvky hratelnosti. Kupříkladu se tak připravte na hackování a hádanky založené na prostředí či boj proti protivníků lidským, kteří byli na základnu vysláni v roli úklidové čety.

Solarix sice pochází z nezávislých vod, nevidím však důvod, proč by autoři nemohli s ambicemi vzhlížet k sériím jako je například Half-Life nebo právě System Shock a Thief a výsledek třeba nebude nepodobný nedávnému Alien: Isolation. A pro zajímavost, v bleskovkách jsme vás informovali o tom, že Alien: Isolation dohrálo pouhých 15 % hráčů. Uvidíme, zda bude mít i Solarix podobně hutnou a mnohými koneckonců i nepřekousnutelnou atmosféru.

zdroj: Archiv

Nejnovější články