Solarix

Solarix

Články

Vychází sci-fi horor Solarix a zjevně nebude vaše nervy šetřit

„Všichni jsou mrtví, Dave.“ Podobně by mohl začínat i stealth horor Solarix, který dnes vychází na Steamu. Pravda, atmosféra u něj bude mnohem hutnější, než je tomu v případě Červeného trpaslíka, o čemž nás již delší dobu přesvědčují nová a nová videa. V roli technika Waltera se probíráte na vesmírné stanici Ancyra, jejíž obyvatelstvo vyvraždil smrtící virus a následně i část z nich opět přivedl k „životu.“ Walter nyní musí na stanici přežít a to s pomocí nezávislé umělé inteligence.

Sci-fi horor Solarix vyjde na konci dubna a jsme zvědaví, jestli se přiblíží System Shocku

Nedávno jsme psali, že se sci-fi horor Solarix kvapem blíží dokončení a vydání, následně Láďa nabídl oku hladového čtenáře i dojmy z hraní rozpracované verze a Pulsetense Games už hlásí, že svůj titul vydají 30. dubna. Prý měli možnost hru na základě testování a odezvy od hráčů v posledních měsících zásadně vylepšit, což zhodnotíme až za měsíc. Prozatím tak musím stačit nové obrázky a video.

Dojmy z hraní: sci-fi horor Solarix chce být System Shock, ale připomíná Red Faction

Příslib pořádného hororu je obvykle snadnou cestou, jak hráče zaujmout. Když však anglické studio Pulse Tense Games loni v létě vyhlásilo kickstarterovou kampaň na svůj sci-fi projekt Solarix (homepage, Steam), nepodařilo se vybrat ani skromných 10 tisíc liber. Šancí, jak situaci v dobré obrátit, se proto v očích vývojářů stalo předčasné vydání první části hry v early access na Steamu. Aktuálně dostupná verze Solarix popisuje úvod mrazivého příběhu o vesmírné kolonii napadené mimozemským virem, přičemž hra sama sebe popisuje jako first-person "psychologický survival horor". Velmi rychle po spuštění alfa buildu však vyjde najevo, že nebezpečná infekce zřejmě nakazila i herní principy a game design Solarixu. 

Nadějně vyhlížející sci-fi horor Solarix se blíží datu vydání

Minulý rok jsme vám krátce představili sci-fi akci Solarix, jež se hrdě hlásí k odkazům sérií Thief či System Shock. Jak uvádí nedávný příspěvek na oficiální Steam stránce hry, autoři dospěli do stádia alfaverze a prvními průchody aktuálním buildem hry zjistili, že mají ještě stále co vylepšovat. To ale zatím nic nemění na tom, že na Steam stránce stále visí počátek letošního roku jako datum vydání. Otázkou ovšem je, zda to nebude znamenat spíše vstup do Early Access programu, neboť, jak sami autoři přiznávají - momentálně není třeba hru pouze ladit, ale také dodat nový obsah.

První Indie Trip od Games.cz představuje 13 nezávislých her

Příslovečná herní sucha, připadající podle zvyku hlavně na začátek roku a letní měsíce, už sice v posledních letech nejsou zdaleka tak drsná, jako bývala, ovšem faktem je, mnoho novinek, které bychom mohli s klidem zařadit do našeho GamesPlaye, se nyní zrovna neobjevuje. I proto jsme se rozhodli využít tohoto prázdného místa k drobnému experimentu – rychlému hraní 13 nezávislých her, o kterých jste možná ještě neslyšeli.

Sci-fi horor Solarix nezakrývá inspiraci System Shockem a Thiefem

Opravdové horory nemají už několik let ve sféře mainstreamových her na růžích ustláno, ale od toho tu máme Kickstarter a vůbec nezávislá studia, aby nás svými tituly pořádně vylekala. Přesně o to se snaží i anglické studio PulseTenseGames, které na připravovaný first person horor Solarix potřebuje vybrat docela skromných 10 000 liber. Měli bychom za ně dostat pořádný sci-fi survival horor, který nás nechce strašit jen lekačkami, jako třeba Dead Space, ale všudypřítomným strachem a děsem.
Hodnocení
GAMES.cz
4/10
Datum recenze:
19. května 2015
Recenze