Na jaře zamíří na PC Atari Vault, kolekce stovky klasik od Atari
zdroj: tisková zpráva

Na jaře zamíří na PC Atari Vault, kolekce stovky klasik od Atari

25. 1. 2016 15:52 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Aby se současná i budoucí generace hráčů nemusela pro klenoty od Atari vydávat s lopatou až do nevadské pouště, dostane se k jejich rukám kolekce těch nejklasičtějších her spojovaných se jménem Atari vytvořených (či spíše přetvořených) tvůrci ze studia Code Mystics. Na stolní počítače zamíří tedy ve druhém kvartálu letošního roku Atari Vault – kolekce rovnou stovky klasik, navrch i s multiplayerem.

Vydavatel představí tento balík na PAX South, jež se bude konat na konci ledna v americkém Texasu. Hráči se každopádně dočkají řady klasických arkádových her, mezi které patří například Asteroids, Centipede, Missile Command, Tempest, Warlords. Atari navíc slibuje přivézt na PAX South rovnou hratelnou ukázku této kolekce.

Moderní inkarnace navíc bude obsahovat předělané uživatelské rozhraní podporující i ovladače (včetně toho od Steamu) a zmiňovanou podporu multiplayeru, ať už lokálního, či online. Podpora Steam ovladače je pochopitelně také avizováním plánované distribuční platformy – tato kolekce vyjde na Steamu a lze tak očekávat pravděpodobně také integraci služeb Steamu, mezi které spadá například podpora sběratelských karet či achievementy. Celá kolekce vyjde na jaře tohoto roku.

Nejnovější články