Microsoft chce s Xbox Originals konkurovat kabelovým televizím
zdroj: tisková zpráva

Microsoft chce s Xbox Originals konkurovat kabelovým televizím

28. 4. 2014 16:01 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Přečetli jste si už předešlý článek o dokumentárním odkrytí pohřebiště Atari her? Nejde o nějak ojedinělý projekt, jak nyní Microsoft odhalil, ale o součást širšího záměru s názvem Xbox Originals. Cílem programu je vytvářet původní obsah pod hlavičkou Xbox Entertainment Studios, jenž bude k dispozici skrze konzole Xbox (a další systémy Microsoftu) a přidá tak punc originality právě těmto platformám.

I když nad vším dozírá Xbox Entertainment Studios, produkce bude mít vždy v rukách produkční společnost. Nancy Tellem, prezidentka Xbox Entertainment Studios, říká: „Chceme dát našim předplatitelům důvod, proč zůstat u naší platformy. Zaměřujeme se na fanoušky Xboxu, z nichž mnozí si nepředplácí kabelovku a používají konzole jako zdroj zábavy.“

Právě obsah podobný exkluzivní produkci kabelových společností by měl být obsahem Xbox Originals. Byly také představeny první projekty, které mají pod touto hlavičkou programu vznikat. Zmíněný dokument patří k šestici dokumentárních filmů vznikajících pod pracovním názvem Signal to Noise. Producentem projektu je Simon Chinn (Muž na laně) pro společnost Lightbox. Signal to Noise by měl prozkoumávat málo známé příběhy o tom, jak moderní technologie měnily způsob komunikace se světem.

Potvrzená je též příprava seriálu Halo, který byl oznámený na loňské E3. U projektu působí Steven Spielberg jako producent a spolupracují na něm 343 Industries a Amblin Television. Další projekt se jmenuje Every Street United a jde o sérii osmi půlhodinových epizod, které se věnují hledání neobjevených hvězd pouličního fotbalu v osmi zemích světa. Seriál uvádí Thierry Henry s Edgarem Davidsem a vyvrcholí finálovým zápasem 4 vs 4 na Mistrovství světa v Brazílii.

Xbox Originals také zprostředkuje třináctý ročník hudebního festivalu Bonnaroo a doprovodí jej možností komunikace přes sociální platformy v kontextu přímého přenosu. Ve spolupráci s britským Channel 4 vznikne osmidílná adaptace švédské předlohy v podobě seriálu Humans, který se odehrává v paralelní přítomnosti, kdy je novým hitem na trhu robotický společník do každé domácnosti – Synth. Humans se věnují osudu příměstské rodiny, která si svého Syntha pořídí a pak zjistí, že to není zase tak skvělá věc. Seriál by měl jít do vysílání v roce 2015.

V rámci dalších projektů byla vytvořena řada pilotů, z nichž možná vzniknou i plnohodnotné seriály. Zajímavě zní třeba adaptace románu Warrena Ellise Gun Machine nebo seriálová varianta stolního RPG Deadlands, kde se mísí prvky westernu, fantasy a steampunku. Některé z již oznámených projektů budou k dispozici skrz konzole Xbox, jiné i prostřednictvím Windows Phone, Surface nebo prostě operačního systému Windows pro počítače. První pořady z Xbox originals se objeví v červnu tohoto roku.

Nejnovější články