Memoranda je adventura na motivy příběhů Haruki Murakamiho
zdroj: tisková zpráva

Memoranda je adventura na motivy příběhů Haruki Murakamiho

7. 12. 2016 17:43 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Mladá dívka žije v podivuhodné vesnici, kde kromě lidí bydlí i antropomorfní zvířata, a všichni mají jedno společné – blížící se ztrátu. Někdo může přijít o jednoho ze svých blízkých, jiný o svou příčetnost, a někdo dokonce i o vlastní podobu, jako v případě slona, který se chce stát člověkem. A hlavní hrdinka? Ta ztrácí paměť, alespoň co se týče jejího jména. Vítejte v surrealistické point-and-click adventuře Memoranda.

Jedná se o klasickou 2D adventuru, kde hledáte, kombinujete a používáte předměty, bavíte se s lidmi a zkoumáte své okolí. Prostředí a příběh jsou inspirované knihami jednoho z mistrů magického realismu, Japonce Haruki Murakamiho, a tenká hranice mezi realitou a něčím poněkud odlišným je už na první pohled jasně patrná. Podobně zřejmý je i fakt, že autoři si dali záležet na fantastickém, originálním vizuálním zpracování, na které se opravdu dobře kouká. Příjemný je i fakt, že všechny postavy budou plně nadabované.

zdroj: Archiv

Memoranda před rokem prošla úspěšným Kickstarterem a v současné době by na ní měly probíhat poslední kosmetické úpravy, protože datum jejího vydání se rapidně blíží. Murakamiho fanoušci se na ni mohou těšit už 25. ledna. 

Nejnovější články