Megamagic: Wizards of the Neon Age kombinuje RPG, strategii a styl 80. let
zdroj: tisková zpráva

Megamagic: Wizards of the Neon Age kombinuje RPG, strategii a styl 80. let

16. 5. 2016 18:15 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Megamagic: Wizards of the Neon Age od studia BeautiFun pracuje s premisou světa, ve kterém má každý magické schopnosti, a kde se technologický i kulturní vývoj pozastavil na přelomu osmdesátých a devadesátých let. O Megamagic jsme psali poprvé takřka před rokem, teď už vyšla plná verze téhle svérázné kombinace RPG a RTS.

Ve hře ovládáte dvojici bratrů Phobana a Deimona, kteří patří mezi magicky aktivní lidi. Kouzla budou potřebovat, protože jeden z bratrů má za parťáka Fuma, kouřového tvora, který je zároveň klíčovou složkou nejmocnějšího kouzla na světě. Logicky tak po Fumovi jde většina po moci dychtících záporáků - bratři musí Fuma chránit.

Pomáhat může hlavním postavám libovolné z monster, které ve hře potkáte. Phoban i Deimon totiž umí vyvolávat jakoukoli z potvor, na které při svém putování narazili. Zpočátku skromný bestiář se tak může časem rozrůst až na šestnáct různých stvoření, která vám slouží. Kromě toho můžete bratry cvičit v pěti různých magických školách, a k dispozici je dvacet kouzel. 

zdroj: Archiv

Hra nabízí lokální kooperaci pro až čtyři hráče, kdy se dva chopí bratrů a dva ovládají jejich vyvolané příšery. Samotné souboje pak probíhají způsobem, který dle slov autorů připomíná spíše real-time strategii. Neměl by tak chybět ani strategický přístup, a pokud jsou 80. a 90. léta něco, na co s nostalgií vzpomínáte, pak vás stylizace Megamagic může jen potěšit. Úplnou perličkou je v takovém případě už soundtrack od Mitch Murder (Hotline Miami 2, Kung Fury), jehož ochutnávku můžete slyšet v přiloženém traileru.

Za 12 eur (respektive 14) můžete koupit GOG a na Steamu. K dispozici je verze pro PC a pro Mac.

Nejnovější články