Končí onlinovky Vanguard, Wizardry Online a Free Realms
zdroj: tisková zpráva

Končí onlinovky Vanguard, Wizardry Online a Free Realms

28. 1. 2014 14:36 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Damoklův meč visí nad mnoha MMORPG, která nedosáhla očekávané úrovně hráčské populace, ale často se daří na poslední chvíli hru zachránit. Sony Online Entertaiment nyní oznámili, že některé jejich staré tituly došly na konec své cesty. Mezi hrami, co to mají „za pár“, patří – Vanguard: Saga of Heroes, Wizardry Online, Free Realms a Star Wars: Clone Wars Adventures.

Nejpřekvapivější je finiš rozhodně Wizardry Online. Na stránkách jednotlivých her najdete víceméně obecná ohlášení o ukončení provozu, jen tvůrci Vanguard: Saga of Heroes sepsali vyjádření, které obecně vystihuje důvod ukončení provozu všech jmenovaných titulů.

„Věc se má takto...hráčská populace se snížila natolik, že je obtížné obhájit další výdaje na podporu a updatování titulu. Jde o starší hru a máme stále větší potíže, udržet ji v chodu tak, jak si hráči zaslouží. Tento problém není dlouhodobě řešitelný a jako hráčům bychom vám dělali medvědí službu, kdybychom šli proti závazku zprostředkovat vám co nejlepší zážitek. Není to rozhodnutí, k němuž bychom došli snadno nebo bez dlouhého zvažování. S komunitou jsme za ty roky srostli a ukončení hry není ideální, ale i tak jde o věc nevyhnutnou“.

Náklady na provoz a updatování titulů jsou zkrátka příliš velké na to, aby je malý počet hráčů zaplatil. Star Wars: Clone Wars Adventures a Free Realms ukončí provoz serverů 31. března, Vanguard a Wizardry Online pak 31. července. V rámci jednotlivých her dojde k přesun účtů pod nový All Access účet, který sdružuje všechny onlinovky od SOE. Detaily o All Access si můžete přečíst zde. Popřejme dosluhujícím hrám a hlavně hráčům, jejichž postavy se blíží konci své cesty, ten nejlepší možný finiš. Najdou se mezi vámi takoví?

Nejnovější články