Konami chce v PES 2017 posunout fotbalový zážitek dál díky adaptivní AI a lepším přihrávkám
zdroj: tisková zpráva

Konami chce v PES 2017 posunout fotbalový zážitek dál díky adaptivní AI a lepším přihrávkám

25. 5. 2016 17:48 | Novinky | autor: Adam Homola |

V nově oznámeném PES 2017 se konečně naučíte „ovládat realitu,“ alespoň podle hlavního marketingového sloganu Konami. Podle oznámených změn se zdá, že letošní ročník by měl být solidní evolucí v rámci série, ale je pravda, že podobně to vypadá skoro pokaždé. Jako obvykle by se tedy měli hráči dočkat vylepšení prakticky všeho - přihrávek, animací, taktik, chování brankáře a umělé inteligence spoluhráčů.

Jednou z hlavních novinek má být systém Real Touch, díky kterému budou hráči zpracovávat a vést míč odlišným způsobem v závislosti na situaci. V souvislosti s tím se prý zlepší i fyzika míče, která v kombinaci s Real Touch systémem umožní produkovat různé druhy přihrávek - pokud se vám podaří vyslat přihrávku ve správném okamžiku (čas, místo, situace), bude mít ideální trajektorii a vyústí v lepší výchozí situaci.

Brankáři se v PES 2017 dočkají nových pohybů i animací a měli by být pohyblivější. Gólové situace by měly být na to konto dramatičtější a pocit z dosaženého gólu uspokojivější. Nových animací i pohybů se dočkají i hráči v poli, jejichž podoba by měla být opět blíže realitě - stejně jako podoba stadionů, trávníku, publika apod.

PES 2017 zdroj: tisková zpráva

Hráči dostanou do rukou nové možnosti okamžitých změn chování týmu v obranné i útočné fázi, aby mohli svižně reagovat na situaci v zápase, potažmo budou moci po vzoru fotbalových manažerů nastavovat konkrétní (a známé) strategie typu Tiki-taka. Nové možnosti nabídnou tvůrci hráčům i při rohových kopech. Při jejich bránění můžete nastavovat osobku i zónovou obranu, při zahrávání můžete hráčům nastavovat, jak se mají pohybovat - nabíhat si.

Potenciálně největší novinkou má být adaptivní AI, která by měla sledovat a přizpůsobovat se vašemu stylu hry, aby vás přehrála. Jedna věc je ale slib na papíře, druhá věc je skutečnost ve hře.

PES 2017 vyjde s největší pravděpodobností opět na podzim, hry se dočkají majitelé PC, PS4 a Xbox One, ale i konzolí Xbox 360 a PS3. Verzí pro starší generaci konzolí se však většina výše uvedených změn spíše týkat nebude.

Nejnovější články