Kariéru poctivého automechanika rozjedete v Car Mechanic Simulator 2015 už v dubnu
zdroj: tisková zpráva

Kariéru poctivého automechanika rozjedete v Car Mechanic Simulator 2015 už v dubnu

22. 3. 2015 17:30 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Díky desítkám specializovaných her zejména německé provenience jsme si zvykli, že ve hrách lze simulovat opravdu ledacos. Ukázkovým příkladem je však i titul Car Mechanic Simulator 2015, ve kterém nejde o nic jiného než o simulaci pracovní náplně automechanika. Oproti třeba simulátoru svářeče se zdá být simulace automechanika jako příčetný a potenciálně zábavný námět, což si dle úspěchu hry na Kickstarteru nemyslíme sami. Jestli jsme ale nepodlehli sofistikovanému bludu, o tom se přesvědčíme již za pár týdnů – Car Mechanic Simulator 2015 totiž vyjde ještě během dubna.

Za vývojem hry stojí polské studio RedDot Games, které není tak úplně bez zkušeností. V minulosti vytvořilo například pecky typu Car Mechanic Simulator 2014 či ujeté závody Need 4 Russia – soutěžení s klasickými ruskými vozy v čele s legendárním žigulíkem. 

Od Car Mechanic Simulator 2015 můžete dle tvůrců čekat například RPG systém, v jehož rámci můžete za opravy utržené peníze investovat do vylepšování dílny i vlastních schopností. Mise budou náhodně generované a peněžní odměna za jejich plnění se bude odvíjet od náročnosti práce.

Vydělávat však půjde i nakupováním starých vozů, jejich renovací a následným prodejem, přičemž zpracování oprav by mělo jít do nejmenších detailů – autoři slibují více jak 200 součástek na každý z dostupných vozů.

Právě na komplexitě zpracování automobilů a jednotlivých součástek bude záležet, jestli bude pro automobilové nadšence zajímavá. Zjevně jednodušší grafika není problém, smyšlené názvy vozů i součástek jakbysmet (i když se nějaké originální chystají), ale samotné opravy musí být zpracované detailně. A soudě dle výrazně kladného hodnocení Car Mechanic Simulator 2014 mají tvůrci tuto podmínku zmáknutou. Ostatně, vyzkoušejte si demo CMS 2014 a uvidíte sami.

Nejnovější články