Karetní hra Allians přemění váš účet na Steamu v herní kartičku
zdroj: tisková zpráva

Karetní hra Allians přemění váš účet na Steamu v herní kartičku

15. 8. 2016 15:06 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Nedávno jsme vám říkali o nově vydané betě Elder Scrolls: Legends, a hned tady máme další karetní novinku. Tentokrát je to ale výrazně netradičnější záležitost, než tamrielská odpověď na Hearthstone. Jedná se o projekt jménem Allians, který 23. srpna spustí svou kampaň na Kickstarteru. A jeho premisa je opravdu zajímavá – z vašeho účtu na Steamu vytvoří herní kartičku, se kterou následně budete moci bojovat proti ostatním.

Je to vlastně velmi jednoduchá myšlenka. Proč nevyužít data, která Valve shromažďuje o svých hráčích, konkrétně počet a druh achievementů? Tyhle informace převedete do pěti různých bojových vlastností a voilà, máte unikátní a personalizovanou kartičku. Tu pak ve svém balíčku složeném z  profilů skutečných lidí můžete mít nejen vy, ale i další hráči. Vyzkoušejte si to sami, stačí zadat své Steam ID.

Pokud hodně hrajete simulátory nebo MMORPG, vaše kartička dostane bonus k odolnosti. Reflexy zase závisí na akčních a závodních hrách. Jestli jste spíš na adventury nebo nezávislé hry, dočkáte se vysoké hodnoty štěstí. Karty zároveň obdrží i speciální schopnosti, které můžete aktivovat. Tohle rozdělení ještě není finální a pravděpodobně se bude proměňovat na základě zpětné vazby od hráčů, ale rozhodně ilustruje, o co se tvůrci snaží.

zdroj: Archiv

Zásadní je samozřejmě otázka, jak budou vypadat herní pravidla. Tvůrci na nich pořád ještě pracují a nic není finalizováno, ale na oficiálních stránkách si můžete přečíst dosavadní shrnutí herních mechanik. Jedno je jasné – kartičky se budou vyvíjet. Pokud získáte na Steamu další achievement, ve hře se to patřičně promítne. Zároveň budete získávat zkušenosti nejen za svá vlastí vítězství, ale i za úspěchy dosažené jinými hráči pomocí vaší karty.

A ještě poslední věc. Pokud Steam moc nepoužíváte, ještě neházejte flintu do žita. Tvůrci do budoucna plánují integraci s dalšími platformami, třeba League of Legends nebo hrami od Blizzardu. A i kdybyste náhodou žádný podobný účet neměli, stejně budete moci hrát a sbírat karty. Hra se v případě úspěšného Kickstarteru kromě PC objeví i na mobilních zařízeních nebo ve formě vytištěné fyzické verze.

Nejnovější články