Jet Set Knights vezme hráče na výlet do minulosti plošinovek a akčních arkád
zdroj: tisková zpráva

Jet Set Knights vezme hráče na výlet do minulosti plošinovek a akčních arkád

6. 1. 2016 9:42 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Na éru arkádových automatů dává vzpomenout v early accessu představený titul studia FobTi InteractiveJet Set Knights. Náplní plošinovky, ve které se pixel art mísí s retro zvukovým doprovodem, je přežít co možná nedjéle. Hráči se vrhají do uzavřených arén, do nichž neustále proudí další a další nepřátelé a hra si tak nejen svojí jednoduchou náplní bere za vzor tituly, v nichž si vývojáři vystačili s jedinou obrazovkou. Nicméně do zaběhlého schématu přináší inovaci v podobě rytířů, s nimiž se do boje pustíte.

Z dob minulých si autoři vypůjčují prakticky vše – rozpixelovanou grafiku, minimalistický zvukový doprovod, jednoduché principy. Sami autoři se navíc na steamové stránce hry odvolávají ke klasikám žánru a jmenují například Mario Bros, Snow Bros a Super Crate Box.

Oficiální stránky hry pak vyzdvihuje možnost vybrat si ze čtyř hrdinů, z nichž každý disponuje unikátními schopnostmi, zvolit si ze čtrnácti zbraní, kouzel a artefaktů, a následně se opřít do jednoho z dvanácti typů nepřátel. Za jejich likvidaci lze získávat cenné zkušenosti, jež lze následně investovat do vývoje svého avatara. Jednotlivé úrovně pak kromě nebezpečí v podobě pastí naskýtají také řadu tajných prostor a pokladů.

Další výčet vlastností slibuje dvanáct achievementů, plnou podporu gamepadu z Xboxu (byť hra zatím míří pouze na PC) a princeznu toužící po záchraně. Nakonec se také autoři zavazují k podpoře hry i do budoucna. Jedním z těch nejzajímavějších příslibů je plánovaná možnost hrát hru v lokální kooperaci, a to až ve čtyřech hráčích a minimálně ve třech odlišných režimech. Za další autoři slibují do budoucna větší podporu Steamu, bohatší úrovně i úkoly a navrch tajné postavy. Výčet současných vlastností hry i slibů do budoucna můžete vidět na Steamu, obrázek si však můžete udělat i z přiloženého traileru.

zdroj: Archiv

Nejnovější články